Narancssárgába borította Sydney-t a homokvihar

külföld
2018 november 22., 07:49
comments 34
link Forrás

Közegészségügyi riadót rendeltek el az ausztrál hatóságok csütörtökön Sydney-ben. A várost teljesen beborította egy hatalmas, 500 kilométer kiterjedésű homokvihar. A várost nappal narancssárgába borította az Ausztrália belső, sivatagos vidékeiről érkező por, amit egy erős hidegfrontot kísérő szélvihar kavart fel.

link Forrás
link Forrás

A helyzetet csak súlyosbította, hogy Új-Dél-Walesben augusztus óta komoly szárazság tombol.

link Forrás

A homokvihar komoly egészségügyi problémákat okozhat, a helyi mentőszolgálat tájékoztatása szerint tucatjával riasztották őket légzési nehézséggel vagy asztmás rohamokkal küzdők. Sydney-ben a porvihar miatt több mérőállomás is egészségre veszélyes mértékű légszennyezést jelzett. A hatóságok ezért azt tanácsolták, hogy mindenki, de a gyerekek és az idősek mindenképpen maradjanak otthon, zárt ajtók mögött. (Via BBC)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.