Narancssárgába borította Sydney-t a homokvihar

külföld
2018 november 22., 07:49
comments 34

Közegészségügyi riadót rendeltek el az ausztrál hatóságok csütörtökön Sydney-ben. A várost teljesen beborította egy hatalmas, 500 kilométer kiterjedésű homokvihar. A várost nappal narancssárgába borította az Ausztrália belső, sivatagos vidékeiről érkező por, amit egy erős hidegfrontot kísérő szélvihar kavart fel.

A helyzetet csak súlyosbította, hogy Új-Dél-Walesben augusztus óta komoly szárazság tombol.

A homokvihar komoly egészségügyi problémákat okozhat, a helyi mentőszolgálat tájékoztatása szerint tucatjával riasztották őket légzési nehézséggel vagy asztmás rohamokkal küzdők. Sydney-ben a porvihar miatt több mérőállomás is egészségre veszélyes mértékű légszennyezést jelzett. A hatóságok ezért azt tanácsolták, hogy mindenki, de a gyerekek és az idősek mindenképpen maradjanak otthon, zárt ajtók mögött. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt