Német államtitkár a Gruevszki-ügyről: a menedékjog nem a törvény elől menekülő haveroknak van

POLITIKA
2018 november 22., 11:12
comments 217

Michael Roth, a német külügy európai ügyekért felelős államtitkára (államminisztere) a Twitteren osztotta meg a Deutsch Welle nevű német oldal

Orbán VIP menekültje

című cikkét.

link Forrás

Roth a cikk mellé ezt írja:

A menedékjog emberi jogi. Az emberség esélye az üldözötteknek, nem pedig egy ország vezetőjének a törvény elől menekülő haverjainak van. Az EU-nak demokratikus jogállamok közösségének kell maradnia.

Nikola Gruevszki volt macedón elnököt hazájában korrupció miatt ítélték két év börtönre, de nem vonult rács mögé, inkább magyar diplomaták segítségével Budapestre menekült, ahol menekültstátuszt kért és kapott.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.