Német államtitkár a Gruevszki-ügyről: a menedékjog nem a törvény elől menekülő haveroknak van

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Michael Roth, a német külügy európai ügyekért felelős államtitkára (államminisztere) a Twitteren osztotta meg a Deutsch Welle nevű német oldal

Orbán VIP menekültje

című cikkét.

Roth a cikk mellé ezt írja:

A menedékjog emberi jogi. Az emberség esélye az üldözötteknek, nem pedig egy ország vezetőjének a törvény elől menekülő haverjainak van. Az EU-nak demokratikus jogállamok közösségének kell maradnia.

Nikola Gruevszki volt macedón elnököt hazájában korrupció miatt ítélték két év börtönre, de nem vonult rács mögé, inkább magyar diplomaták segítségével Budapestre menekült, ahol menekültstátuszt kért és kapott.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.