Német államtitkár a Gruevszki-ügyről: a menedékjog nem a törvény elől menekülő haveroknak van

Michael Roth, a német külügy európai ügyekért felelős államtitkára (államminisztere) a Twitteren osztotta meg a Deutsch Welle nevű német oldal

Orbán VIP menekültje

című cikkét.

Roth a cikk mellé ezt írja:

A menedékjog emberi jogi. Az emberség esélye az üldözötteknek, nem pedig egy ország vezetőjének a törvény elől menekülő haverjainak van. Az EU-nak demokratikus jogállamok közösségének kell maradnia.

Nikola Gruevszki volt macedón elnököt hazájában korrupció miatt ítélték két év börtönre, de nem vonult rács mögé, inkább magyar diplomaták segítségével Budapestre menekült, ahol menekültstátuszt kért és kapott.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.