Öt extra szabadnapot adhat a kormány a központi közigazgatás házasodó dolgozóinak

politika
2018 november 22., 04:37

"Kormányzati döntés született arról, hogy a központi közigazgatásban dolgozók házassága esetén rendes szabadságukon túl plusz öt nap szabadságot kapnak" - jelentette be Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár az Egyházak a családok szolgálatában konferencián.

Soltész nem részletezte pontosan, hogy ez egyszeri extra szabadságot jelent, vagy a központi közigazgatásban dolgozók - a kormány tagjai, a minisztériumok, államigazgatási szervek, kormányhivatalok dolgozói és a rendvédelmi szervek parancsnokságain dolgozók - házasként minden évben öt extra szabadnapot kapnak-e.

UPDATE 9:19: Mint azt egy olvasónk jelezte, a T/3610 számon benyújtott, "A kormányzati igazgatásról" szóló törvényjavaslat 155., a pótszabadságra vonatkozó paragrafusának (6). pontja szerint "a  kormánytisztviselő első házassága megkötése alkalmából legkésőbb a házasságkötést követő második hónap végéig" jár öt nap pótszabadság. Vagyis csak egyszeri alkalommal, és csak az első házasságnál jár a pótszabadság.

A konferencián Székely János szombathelyi megyéspüspök jóvoltából azt is megtudhattuk, hogy a házasság, ez a vagyonközösséget teremtő jogintézmény, melynek létrejöttét tanúk előtt tett esküvel kell igazolni, valójában nem "társadalmi képződmény" vagy "mesterséges találmány", hanem

"természetes, a teremtés rendjével adott".(Via HVG)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.