Hillary Clinton szerint Európának szigorúbban kellene kezelnie a migrációt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A demokrata elnökjelölt, aki kikapott Donald Trumptól, a Guardiannek nyilatkozva azt mondta, az EU-nak össze kell szednie magát, szigorúbban és hatékonyabban kell kezelnie a migrációt. Az amerikai politikus szerint ennek két következménye lenne, az egyik, hogy teret vesztenének a Donald Trumphoz hasonló európai bevándorlásellenes populisták, mint Orbán, akiről Clinton nincs túl jó véleménnyel. A másik haszon pedig az lenne, hogy a határozottabb fellépéssel a már bent lévő menekülteknek azt üzenné az EU, hogy képes lesz megfelelően ellátni őket, nem kell félniük.

Clinton az interjúban Angela Merkel befogadó politikáját is méltatta, de jelezte azt is, hogy szerinte ez is hozzájárult a populista jobboldal megerősödéséhez, sőt, Trump győzelméhez is. Clinton szerint ideje változtatni az európai migrációs politikán, Európa ugyanis egyelőre „eleget vállalt”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.