Kövér László: Visszatérés az európai kereszténység által megvetett kulturális és erkölcsi alapokhoz, vagy teljes európai önfeladás

POLITIKA
2018 november 23., 18:25
comments 197

Az Országgyűlés elnöke mondott beszédet az Új világ született 1914-1922 című, az első világháborút és annak következményeit bemutató kiállítás megnyitóján pénteken a Várkert Bazárban. Kövér László rögtön párhuzamot vont a száz évvel ezelőtt történtek és a jelenkor között. Szerinte az első világháború következményeivel Európa a mai napig nem tudott teljesen megbirkózni és a kontinens most újabb válaszút előtt áll. A HírTV felvétele szerint kijelentette:

  • „Antidemokratikus nemzetek feletti kormányzás, Európa teljes gazdasági és kulturális kiszolgáltatása EU-n kívüli érdekcsoportok javára és hasznára, vagy az európai nemzeti államok megerősített demokratikus együttműködése.
  • Az európai önazonosság és önrendelkezés visszaszerzése, visszatérés az európai kereszténység által megvetett kulturális és erkölcsi alapokhoz, vagy teljes európai önfeladás."

Kövér szerint ugyanis

"ezek a kérdések tornyosulnak a mai európai politika előtt és a rá adott válaszoktól függ az európai emberek életminősége és biztonsága.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.