Kövér László: Visszatérés az európai kereszténység által megvetett kulturális és erkölcsi alapokhoz, vagy teljes európai önfeladás

2018 november 23., péntek 18:25
198

Az Országgyűlés elnöke mondott beszédet az Új világ született 1914-1922 című, az első világháborút és annak következményeit bemutató kiállítás megnyitóján pénteken a Várkert Bazárban. Kövér László rögtön párhuzamot vont a száz évvel ezelőtt történtek és a jelenkor között. Szerinte az első világháború következményeivel Európa a mai napig nem tudott teljesen megbirkózni és a kontinens most újabb válaszút előtt áll. A HírTV felvétele szerint kijelentette:

  • „Antidemokratikus nemzetek feletti kormányzás, Európa teljes gazdasági és kulturális kiszolgáltatása EU-n kívüli érdekcsoportok javára és hasznára, vagy az európai nemzeti államok megerősített demokratikus együttműködése.
  • Az európai önazonosság és önrendelkezés visszaszerzése, visszatérés az európai kereszténység által megvetett kulturális és erkölcsi alapokhoz, vagy teljes európai önfeladás."

Kövér szerint ugyanis

"ezek a kérdések tornyosulnak a mai európai politika előtt és a rá adott válaszoktól függ az európai emberek életminősége és biztonsága.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt