Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala

INTERNET
2018 november 23., 13:05
comments 214

Az Index írta meg, hogy a Chrome böngésző elkezdte letiltani az állami Ügyfélkaput, és helyette egy lopásveszélyre figyelmeztető feliratot tölt be.

photo_camera Forrás: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu

A lap azt írja, egyelőre csak a Google böngészőjéből elérhetetlen az oldal, de hamarosan a többi böngészőből is az lesz, ha a kezelői nem javítanak egy hibát: az Ügyfélkapu honlapja ugyanis jó ideje megbízhatatlan tanúsítványt használ. (Index)

Az Ügyfélkaput működtető NISZ Zrt. szerint a szolgáltatás biztonságos, közölték péntek este küldött levelükben. Szerintük „a böngésző alkalmazások egy része (Chrome) minősíti nem megfelelőnek az eddig használt »https« protokollt, ami nem jelenti azt, hogy az azon keresztül folytatott adatcsere ne lenne biztonságos, erre a NISZ kiemelt figyelmet fordít”. A cég szerint már beszerezték korábban az új tanúsítványt, „annak telepítése az állami érdekeltségű rendszerekben folyamatosan zajlik. Az Ügyfélkapu tanúsítvány cseréjére tervezetten 2018. november 24-25-i hétvégén kerül sor, a teljes átállás – a jelenleg még »http«-t használó kormányzati honlapok tekintetében is – 2018. év végéig lezajlik”. Hozzáteszik: „ennek megfelelően valamennyi honlap tekintetében a legbiztonságosabb tanúsítvánnyal ellátott protokoll lesz használva az államigazgatásban”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.