Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala

Az Index írta meg, hogy a Chrome böngésző elkezdte letiltani az állami Ügyfélkaput, és helyette egy lopásveszélyre figyelmeztető feliratot tölt be.

Forrás: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu

A lap azt írja, egyelőre csak a Google böngészőjéből elérhetetlen az oldal, de hamarosan a többi böngészőből is az lesz, ha a kezelői nem javítanak egy hibát:  az Ügyfélkapu honlapja ugyanis jó ideje megbízhatatlan tanúsítványt használ. (Index)

Az Ügyfélkaput működtető NISZ Zrt. szerint a szolgáltatás biztonságos, közölték péntek este küldött levelükben. Szerintük „a böngésző alkalmazások egy része (Chrome) minősíti nem megfelelőnek az eddig használt »https« protokollt, ami nem jelenti azt, hogy az azon keresztül folytatott adatcsere ne lenne biztonságos, erre a NISZ kiemelt figyelmet fordít”. A cég szerint már beszerezték korábban az új tanúsítványt, „annak telepítése az állami érdekeltségű rendszerekben folyamatosan zajlik. Az Ügyfélkapu tanúsítvány cseréjére tervezetten 2018. november 24-25-i hétvégén kerül sor, a teljes átállás – a jelenleg még »http«-t használó kormányzati honlapok tekintetében is – 2018. év végéig lezajlik”. Hozzáteszik: „ennek megfelelően valamennyi honlap tekintetében a legbiztonságosabb tanúsítvánnyal ellátott protokoll lesz használva az államigazgatásban”.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.