Németország és Dánia után Finnország sem szállít több fegyvert Szaúd-Arábiának

fegyver
2018 november 23., 13:35
comments 34

Ezt a finn külügyminisztérium egyik szóvivője az Yle finn rádióadónak csütörtök este mondta el, és azt is közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló fegyverexportot is felfüggesztik.

Szaúd-Arábia és az Emírségek is tagja a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató arab katonai szövetségnek. A finn kormány lépésével hozzá akar járulni ahhoz, hogy megoldást találjanak a jemeni konfliktusra – mondta a szóvivő.

A döntés nem vonatkozik a már elfogadott szerződésekre.

Az Egyesült Arab Emírségek a finn katonai felszerelések egyik legfontosabb felvevőpiaca.

Az Yle rádióadó szerint a finn védelmi minisztérium 11 fegyvereladási szerződést kötött az előző évben összesen 36,4 millió euró (több mint 11,6 milliárd forint) értékben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.