Németország és Dánia után Finnország sem szállít több fegyvert Szaúd-Arábiának

Ezt a finn külügyminisztérium egyik szóvivője az Yle finn rádióadónak csütörtök este mondta el, és azt is közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló fegyverexportot is felfüggesztik.

Szaúd-Arábia és az Emírségek is tagja a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató arab katonai szövetségnek. A finn kormány lépésével hozzá akar járulni ahhoz, hogy megoldást találjanak a jemeni konfliktusra – mondta a szóvivő.

A döntés nem vonatkozik a már elfogadott szerződésekre.

Az Egyesült Arab Emírségek a finn katonai felszerelések egyik legfontosabb felvevőpiaca.

Az Yle rádióadó szerint a finn védelmi minisztérium 11 fegyvereladási szerződést kötött az előző évben összesen 36,4 millió euró (több mint 11,6 milliárd forint) értékben. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.