Németország és Dánia után Finnország sem szállít több fegyvert Szaúd-Arábiának

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ezt a finn külügyminisztérium egyik szóvivője az Yle finn rádióadónak csütörtök este mondta el, és azt is közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló fegyverexportot is felfüggesztik.

Szaúd-Arábia és az Emírségek is tagja a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató arab katonai szövetségnek. A finn kormány lépésével hozzá akar járulni ahhoz, hogy megoldást találjanak a jemeni konfliktusra – mondta a szóvivő.

A döntés nem vonatkozik a már elfogadott szerződésekre.

Az Egyesült Arab Emírségek a finn katonai felszerelések egyik legfontosabb felvevőpiaca.

Az Yle rádióadó szerint a finn védelmi minisztérium 11 fegyvereladási szerződést kötött az előző évben összesen 36,4 millió euró (több mint 11,6 milliárd forint) értékben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.