Németország és Dánia után Finnország sem szállít több fegyvert Szaúd-Arábiának

Ezt a finn külügyminisztérium egyik szóvivője az Yle finn rádióadónak csütörtök este mondta el, és azt is közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló fegyverexportot is felfüggesztik.

Szaúd-Arábia és az Emírségek is tagja a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató arab katonai szövetségnek. A finn kormány lépésével hozzá akar járulni ahhoz, hogy megoldást találjanak a jemeni konfliktusra – mondta a szóvivő.

A döntés nem vonatkozik a már elfogadott szerződésekre.

Az Egyesült Arab Emírségek a finn katonai felszerelések egyik legfontosabb felvevőpiaca.

Az Yle rádióadó szerint a finn védelmi minisztérium 11 fegyvereladási szerződést kötött az előző évben összesen 36,4 millió euró (több mint 11,6 milliárd forint) értékben. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.