A New York Times hosszú cikkben mutatja meg, hogyan foglalták el Orbán emberei az Origót

POLITIKA
2018 november 24., 13:52

Terjedelmes cikk jelent meg szombaton a New York Timesban, és az írás szombat délután az újság honlapján is kiemelt helyen szerepel. "Az oldal, ami megmutatja, hogyan halhat meg a szabad sajtó" címmel megjelent cikkében a lap Patrick Kingsley és Benjamin Novak (aki a 444-nek is készít angol nyelvű tartalmat) azt a történetet mondja el, ahogy Magyarország egyik legnagyobb független híroldalát pár év alatt megszállta és propagandafelületté butította le a Fidesz.

Ebben a történetben persze azok számára nem sok újdonság lesz, akik itthon követték az Origo elfoglalását, de most a világ legjelentősebb lapja is részletesen összefoglalta a sztori részleteit, Lázár János titkos külföldi útjainak megírásától kezdve a Telekom vezetőségének asszisztálásán át Várhegyi Attila szerepéig, majd pedig a szerkesztőség lefejezésééig és Matolcsy Ádám érkezésééig.

A témában mi ezeket a korábbi cikkeinket ajánljuk:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.