Inkább a fának vezette a buszt a sofőr Kékestetőnél, csak nehogy a szakadékba boruljanak

Szombaton 12-en megsérültek,a mikor fának csapódott egy utasokkal teli busz  Kékestető Kékestető és Mátraháza között. Az RTL Klub Híradójának az utasok és a sofőr arról számoltak be, hogy a balesetet fékhiba okozta. „Annyit éreztünk, hogy a busz elkezdett remegni, és akkor hallottunk egy kiabálást, hogy »húzódjatok, mert nincs fék«”- mondta az egyik utas.

Fotó: police.hu

A busz sofőrje a csatornának arról beszélt, hogy műszaki hiba történt: „Három-négy kanyaron túl voltunk, ebben az éles kanyarban azt vettem észre, hogy sem az üzemi fék, sem a retarder nem működött.” Mivel nem tudta megállítani a járművet, inkább úgy döntött, hogy a fának kormányozza azt, mert egy szakadék és egy éles kanyar is volt előttük, ahol akár fel is borulhatott volna a busz. 

A mentők két helikoptert és hat mentőautót küldtek a helyszínre. Mind a 12 sérültet kórházba vitték. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.