Ramos: Soha nem doppingoltam, aki nem hiszi, tehet egy szívességet

futball
2018 november 25., 15:04
comments 36
photo_camera Ramos és Isco a 2016-os BL-döntőben Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Twitterén hivatalosan, az Eibar elleni 3-0-ás vereség után a spanyol sajtónak személyesen is beszélt az ellene felhozott doppingvádakról a Real Madrid négyszeres BL-győztes világbajnok védője, Sergio Ramos. 

A hivatalos közleményben azt írta, hogy a 2017-es  BL-döntő előtt az orvosi stáb utasításait követte, és az esetet később a klub és a szövetség írásban rendezte egymással. A meccs után szteroidot, dexametazont mutattak ki a szervezetében, amit csak speciális esetekben használhatnak játékosok, de ezt a csapatorvos a meccs után történt ellenőrzés során tévesen a szövetség felé, és sosem került nyilvánosságra az eset. 

link Forrás

Idén áprilisban a Malaga elleni bajnoki után ismét mintát kellett adnia, de a szabályzattal ellentétben előbb fürödni ment, és csak utána jelent meg a teszten. Állítása szerint az ellenőrök engedélyével tette mindezt, és azért, mert a csapat sietve indult vissza Madridba, így a tusolás után adott csak mintát. (Hogy ettől miért készült el gyorsabban, nem derül ki a közleményből.)

Ramos azt mondta, hogy 15 éve alatt legalább 300 doppingtesztet csinált már karrierje során, egyet sem csalt el, viszont jóhírneve forog kockán, ezért jogászai megteszik a szükséges lépéseket, az UEFA-val és a Real Madriddal egyetemben. 

Ugyanitt azt is nyilatkozta, a Spiegel jelezte felé másfél hónapja, hogy foglalkoznak az esettel, „fenyegették” azzal, hogy nyilvánosságra hozzák az ügyet, de neki nincs takargatnivalója. Szerinte akik előjöttek a sztorival, tudják, hogy ő semmi rosszat nem tett. Végezetül egy sejtelmes mondattal zárta a nyilatkozatát: 

„Régóta lovagolom a hullámokat, és élvezem is. Akinek ez nem tetszik, tehet egy szívességet.” 

(Football Espana)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.