Ramos: Soha nem doppingoltam, aki nem hiszi, tehet egy szívességet

Ramos és Isco a 2016-os BL-döntőbenFotó: FRANCK FIFE/AFP

Twitterén hivatalosan, az Eibar elleni 3-0-ás vereség után a spanyol sajtónak személyesen is beszélt az ellene felhozott doppingvádakról a Real Madrid négyszeres BL-győztes világbajnok védője, Sergio Ramos. 

A hivatalos közleményben azt írta, hogy a 2017-es  BL-döntő előtt az orvosi stáb utasításait követte, és az esetet később a klub és a szövetség írásban rendezte egymással. A meccs után szteroidot, dexametazont mutattak ki a szervezetében, amit csak speciális esetekben használhatnak játékosok, de ezt a csapatorvos a meccs után történt ellenőrzés során tévesen a szövetség felé, és sosem került nyilvánosságra az eset. 

Idén áprilisban a Malaga elleni bajnoki után ismét mintát kellett adnia, de a szabályzattal ellentétben előbb fürödni ment, és csak utána jelent meg a teszten. Állítása szerint az ellenőrök engedélyével tette mindezt, és azért, mert a csapat sietve indult vissza Madridba, így a tusolás után adott csak mintát. (Hogy ettől miért készült el gyorsabban, nem derül ki a közleményből.)

Ramos azt mondta, hogy 15 éve alatt legalább 300 doppingtesztet csinált már karrierje során, egyet sem csalt el, viszont jóhírneve forog kockán, ezért jogászai megteszik a szükséges lépéseket, az UEFA-val és a Real Madriddal egyetemben. 

Ugyanitt azt is nyilatkozta, a Spiegel jelezte felé másfél hónapja, hogy foglalkoznak az esettel, „fenyegették” azzal, hogy nyilvánosságra hozzák az ügyet, de neki nincs takargatnivalója. Szerinte akik előjöttek a sztorival, tudják, hogy ő semmi rosszat nem tett. Végezetül egy sejtelmes mondattal zárta a nyilatkozatát: 

„Régóta lovagolom a hullámokat, és élvezem is. Akinek ez nem tetszik, tehet egy szívességet.” 

(Football Espana)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.