A kormány 74 millióból állít lovas szobrot Attilának

politika
2018 november 26., 19:50
comments 365

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy a kormány annyira elkötelezett a magyar kultúra és a nemzeti hagyományok megerősítése iránt, hogy

74 millió forintot csoportosít át Cser Károly Attila királyt ábrázoló lovas szobrának rekonstrukciójára. A lovas szobor terve szerepel a váci önkormányzat 2015-ös előterjesztésében is, ami szerint Cser Károly unokája ajánlotta fel a szobrot a városnak. A dokumentum szerint Attila lovas szobra jelenleg még nincs kiöntve, annak gipszminta részlete a Magyar Nemzeti Galéria pincéjében található. Az előterjesztésben egy kép is szerepel.

photo_camera Fotó: vac.hu

A szobrász tervei alapján a ló és lovasa valós magasságú, nincs nagyítva. Az előterjesztésben szerepelt, hogy amennyiben a város támogatja az ötletet, az unoka, vagyis Belloni Ákos kezdeményezi a szobor nemzeti örökséggé nyilvánítását az illetékes államtitkárságnál, majd elkezdi a szobor kiöntéséhez, posztamensének megépítéséhez szükséges költségek előteremtését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.