Az agrárkamara dönthetne, hogy ki vásárolhat földet, és ki nem

gazdaság
2018 november 26., 12:19
comments 103

Úgy módosítaná a kamarai és földforgalmi törvényt több fideszes, köztük Győrffy Balázs, az Agrárgazdasági Kamara elnöke, hogy a jövőben lényegileg a helyi agrárkamarák dönthetnék el, hogy kik vásárolhatnak földet. A javaslat szerint a földekre hatósági árakat vezetnének be úgy, hogy azoknak csak a termelékenysége számítana, az elhelyezkedése pedig nem.

A módosító legszebb részlete, hogy a kamarák döntése ellen nem lehetne fellebbezni. A vitatott döntések ügyében a közigazgatási bírságokhoz lehetne fordulni, de az eljáró tanács nem írhatná felül a kamarai szakvéleményt. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.