Nem hirdethetnek a londoni tömegközlekedésen többé egészségtelen ételeket, italokat

A Transport for London és Sadiq Khan főpolgármester közösen jelentették be, hogy kitiltják a londoni tömegközlekedési hálózatból az egészségtelen, gyorséttermi ételeket, cukros üdítőitalokat, édességeket és sós rágcsálnivalókat népszerűsítő reklámokat. A gyerekek elhízása elleni harc részeként megfogalmazott tiltást azzal indokolták, hogy naponta 30 millióan használják a közlekedési eszközöket, 

"ami azt jelenti, hogy az itteni hirdetési pontok óriási lehetőséget jelentenek a tápláló ételek és az egészséges életmód népszerűsítésére mind a gyerekek, mind a családtagjaik, gondviselőik körében." 

Egy közvélemény-kutatás szerint a londoniak 85 százaléka támogatja a kezdeményezést. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.