Nem hirdethetnek a londoni tömegközlekedésen többé egészségtelen ételeket, italokat

külföld
2018 november 26., 11:38
comments 112

A Transport for London és Sadiq Khan főpolgármester közösen jelentették be, hogy kitiltják a londoni tömegközlekedési hálózatból az egészségtelen, gyorséttermi ételeket, cukros üdítőitalokat, édességeket és sós rágcsálnivalókat népszerűsítő reklámokat. A gyerekek elhízása elleni harc részeként megfogalmazott tiltást azzal indokolták, hogy naponta 30 millióan használják a közlekedési eszközöket,

"ami azt jelenti, hogy az itteni hirdetési pontok óriási lehetőséget jelentenek a tápláló ételek és az egészséges életmód népszerűsítésére mind a gyerekek, mind a családtagjaik, gondviselőik körében."

Egy közvélemény-kutatás szerint a londoniak 85 százaléka támogatja a kezdeményezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.