Nem hirdethetnek a londoni tömegközlekedésen többé egészségtelen ételeket, italokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Transport for London és Sadiq Khan főpolgármester közösen jelentették be, hogy kitiltják a londoni tömegközlekedési hálózatból az egészségtelen, gyorséttermi ételeket, cukros üdítőitalokat, édességeket és sós rágcsálnivalókat népszerűsítő reklámokat. A gyerekek elhízása elleni harc részeként megfogalmazott tiltást azzal indokolták, hogy naponta 30 millióan használják a közlekedési eszközöket, 

"ami azt jelenti, hogy az itteni hirdetési pontok óriási lehetőséget jelentenek a tápláló ételek és az egészséges életmód népszerűsítésére mind a gyerekek, mind a családtagjaik, gondviselőik körében." 

Egy közvélemény-kutatás szerint a londoniak 85 százaléka támogatja a kezdeményezést. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.