Népszava: kancellárokat ültetnek a szakképzési centrumokba

oktatás
2018 november 26., 07:31
comments 60

A Népszavához került levelek szerint kancellárok veszik át a jövőben a szakképzési centrumok gazdasági irányítását. A kinevezésükig a szakképzési centrumok főigazgatóit Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár levélben kiadásstopra utasította. Bár a kancelláriarendszerről szóló törvénymódosítást még nem fogadta el a Parlament, Pölöskeiné szerint ezzel nem lesz gond és január elsejétől életbe lép az új rendszer. Levelében az igazgatóktól azt kérte, hogy

"a kancellárok mozgásterének biztosítása érdekében”

már ne kössenek hosszú távú szerződéseket. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint

„a kancellár, aki a szakképző centrumok teljes anyagi erőforrásai fölött rendelkezik, és aki a technikai dolgozók munkáltatója lesz, túlhatalmat kap.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.