Szijjártó szerint a német multik örülnek a magyar munkatörvény-könyv módosításainak

A németországi útján járó külügyminiszter Düsseldorfban számolt be újságíróknak arról,hogy 

"a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak."

Szijjártó Péter szerint "a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni." A miniszter hozzátette: a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani.

Múlthéten nyújtotta be Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf azt a törvénymódosítást, ami alapjaiban változtatná meg a munkásokat érintő rendelkezéseket. A változtatások szerint

ugyanis a jelenleg 250 óráról 400 órára növelnék az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.