Tüntetők zárták le a záhonyi határátkelőt

külföld
2018 november 26., 11:01
comments 31

Demonstráló ukrán autósok miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határátkelőnél. Mivel a tüntetők miatt az ukrán fél nem tudja beléptetni a Záhonynál kilépőket, így a magyar oldalon is leállt a működés. Az MTI szerint ukrán autótulajdonosok az ellen tiltakoznak, hogy november 25-től 

"nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítik meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják."

photo_camera Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint demonstráció van folyamatban a csapi közúti határátkelőhelyen, emiatt szünetel a határforgalom. Az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a záhonyi közúti határátkelőhelyen is szünetel a kiléptetés hétfő reggel kilenctől.

A rendőrség felhívja az Ukrajnába utazók figyelmét, hogy az átkelésre válasszák a legközelebbi beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét. Elindulás előtt pedig tájékozódjanak a határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.