Tüntetők zárták le a záhonyi határátkelőt

2018 november 26., hétfő 11:01
31

Demonstráló ukrán autósok miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határátkelőnél. Mivel a tüntetők miatt az ukrán fél nem tudja beléptetni a Záhonynál kilépőket, így a magyar oldalon is leállt a működés. Az MTI szerint ukrán autótulajdonosok az ellen tiltakoznak, hogy november 25-től 

"nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítik meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják."

Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint demonstráció van folyamatban a csapi közúti határátkelőhelyen, emiatt szünetel a határforgalom. Az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a záhonyi közúti határátkelőhelyen is szünetel a kiléptetés hétfő reggel kilenctől.

A rendőrség felhívja az Ukrajnába utazók figyelmét, hogy az átkelésre válasszák a legközelebbi beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét. Elindulás előtt pedig tájékozódjanak a határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt