Tüntetők zárták le a záhonyi határátkelőt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Demonstráló ukrán autósok miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határátkelőnél. Mivel a tüntetők miatt az ukrán fél nem tudja beléptetni a Záhonynál kilépőket, így a magyar oldalon is leállt a működés. Az MTI szerint ukrán autótulajdonosok az ellen tiltakoznak, hogy november 25-től 

"nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítik meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják."

Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
Fotó: Nemes János/MTI/MTVA
Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint demonstráció van folyamatban a csapi közúti határátkelőhelyen, emiatt szünetel a határforgalom. Az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a záhonyi közúti határátkelőhelyen is szünetel a kiléptetés hétfő reggel kilenctől.

A rendőrség felhívja az Ukrajnába utazók figyelmét, hogy az átkelésre válasszák a legközelebbi beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét. Elindulás előtt pedig tájékozódjanak a határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.