11 év börtönt kapott a gödöllői autótolvaj, aki ellopta egy fiatal nő kocsiját, majd halálra gázolta vele

bűnügy
2018 november 27., 14:13
comments 122

Jogerősen 11 év 8 hónapra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a férfit, aki halálra gázolta egy jármű tulajdonosát, a Turay Ida Színház 24 éves munkatársát, miközben megpróbálta eltulajdonítani autóját. 

A gázolás 2016 nyarán történt. Az elkövető, egy zenész, rendszeresen fogyasztott alkoholt, nyugtatókat, kábítószert, és a bűncselekmény idején is bódult állapotban volt. A férfi az esti órákban italért indult, amikor észrevette a hazatérő fiatal nőt, aki otthona előtt éppen kiszállt autójából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor az elkövető beugrott a járó motorral álló kocsiba, és megpróbált kitolatni a vízelvezető árok hídjáról.

Amikor a tolvaj tolatni kezdett, a nő megpróbálta feltartóztatni, és belekapaszkodott a kocsiablakba, mire a férfi gázt adott, és nagy sebességgel az árokba hajtott. Az autó elsodorta és maga alá gyűrte a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült a tetthelyről, néhány órával később egy kocsmában fogták el a rendőrök.

Kedden a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta és jogerőre emelte a Gödöllői Járásbíróság február 13-án kihirdetett elsőfokú ítéletét, amelyben kimondta a vádlott bűnösségét jármű önkényes elvétele, halálos közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés bódult állapotban bűncselekmény miatt - tudatta a törvényszék.

A másodfokú tanács elnöke szóbeli indoklásában kiemelte a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát, a minősítő körülményeket, továbbá rámutatott arra is, hogy a vádlotti védekezésében szereplő halálos közúti baleset gondatlan okozásának ellentmond a jármű erőszakos elvétele, a közlekedési szabályok durva, veszélyhelyzet kialakítására irányuló megsértése és a vádlott bódult állapota.

A törvényszék közleménye kitért arra is, hogy az első fokon eljáró ügyész az ítéletet tudomásul vette, így súlyosításra semmiképpen nem kerülhetett sor. Mindezek alapján a Budapest Környéki Törvényszék az elsőfokú ítéletet helybenhagyva halmazati büntetésül 11 év 8 hónap börtönre ítélte a vádlottat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.