14 évre ítélték a férfit, aki megpróbálta felrobbantani a Borussia Dortmundot szállító buszt

Gyilkossági kísérletért összesen 14 évre ítélték azt a férfit, aki tavaly egy Bajnokok Ligája-meccs előtt próbálta meg felrobbantani a német csapatot szállító buszt. A férfi célja az volt, hogy a csapat felrobbantásával komolyabb pénzt szerzett volna a tőzsdén, ahol a Dortmund részvényeinek esésére fogadott. 

A robbanásban megsérült buszFotó: PATRIK STOLLARZ/AFP

A 29 éves, orosz születésű, de német állampolgár Sergei W.-t összesen 28 rendbeli gyilkossági kísérletért ítélték el. A tizenegy hónapon át tartó tárgyalás során a férfi bevallotta, hogy megépítette és elhelyezte a bombákat, de fenntartotta, hogy nem akart ártani senkinek, csupán félelmet és pánikot akart kelteni, hogy levigye a Dortmund részvényárfolyamát. A kiszivárgott hírek szerint W. több mint félmillió eurót nyert volna, ha bejött volna az általa vágyott részvényesés. 

Sergei W.Fotó: Marcel Kusch/dpa Picture-Alliance/AFP

Az ügyészésg életfogytiglani büntetést kért a férfire, akinek végül 14 évre kell börtönbe vonulnia. 

A bíróságon a klub egykori és jelenkori játékosa is tanúskodott, többeket érezhetően megrázott a támadás: Matthias Ginter elsírta magát, miközben felidézte a merényletet, míg az azóta visszavonult kapus, Roman Weidenfeller azt mondta, hogy az eset megváltoztatta az életét. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.