14 évre ítélték a férfit, aki megpróbálta felrobbantani a Borussia Dortmundot szállító buszt

külföld
2018 november 27., 13:57
comments 59

Gyilkossági kísérletért összesen 14 évre ítélték azt a férfit, aki tavaly egy Bajnokok Ligája-meccs előtt próbálta meg felrobbantani a német csapatot szállító buszt. A férfi célja az volt, hogy a csapat felrobbantásával komolyabb pénzt szerzett volna a tőzsdén, ahol a Dortmund részvényeinek esésére fogadott. 

A robbanásban megsérült busz
photo_camera A robbanásban megsérült busz Fotó: PATRIK STOLLARZ/AFP

A 29 éves, orosz születésű, de német állampolgár Sergei W.-t összesen 28 rendbeli gyilkossági kísérletért ítélték el. A tizenegy hónapon át tartó tárgyalás során a férfi bevallotta, hogy megépítette és elhelyezte a bombákat, de fenntartotta, hogy nem akart ártani senkinek, csupán félelmet és pánikot akart kelteni, hogy levigye a Dortmund részvényárfolyamát. A kiszivárgott hírek szerint W. több mint félmillió eurót nyert volna, ha bejött volna az általa vágyott részvényesés. 

Sergei W.
photo_camera Sergei W. Fotó: Marcel Kusch/dpa Picture-Alliance/AFP

Az ügyészésg életfogytiglani büntetést kért a férfire, akinek végül 14 évre kell börtönbe vonulnia. 

A bíróságon a klub egykori és jelenkori játékosa is tanúskodott, többeket érezhetően megrázott a támadás: Matthias Ginter elsírta magát, miközben felidézte a merényletet, míg az azóta visszavonult kapus, Roman Weidenfeller azt mondta, hogy az eset megváltoztatta az életét. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.