14 évre ítélték a férfit, aki megpróbálta felrobbantani a Borussia Dortmundot szállító buszt

2018 november 27., kedd 13:57
59

Gyilkossági kísérletért összesen 14 évre ítélték azt a férfit, aki tavaly egy Bajnokok Ligája-meccs előtt próbálta meg felrobbantani a német csapatot szállító buszt. A férfi célja az volt, hogy a csapat felrobbantásával komolyabb pénzt szerzett volna a tőzsdén, ahol a Dortmund részvényeinek esésére fogadott. 

A robbanásban megsérült busz Fotó: PATRIK STOLLARZ/AFP

A 29 éves, orosz születésű, de német állampolgár Sergei W.-t összesen 28 rendbeli gyilkossági kísérletért ítélték el. A tizenegy hónapon át tartó tárgyalás során a férfi bevallotta, hogy megépítette és elhelyezte a bombákat, de fenntartotta, hogy nem akart ártani senkinek, csupán félelmet és pánikot akart kelteni, hogy levigye a Dortmund részvényárfolyamát. A kiszivárgott hírek szerint W. több mint félmillió eurót nyert volna, ha bejött volna az általa vágyott részvényesés. 

Sergei W. Fotó: Marcel Kusch/dpa Picture-Alliance/AFP

Az ügyészésg életfogytiglani büntetést kért a férfire, akinek végül 14 évre kell börtönbe vonulnia. 

A bíróságon a klub egykori és jelenkori játékosa is tanúskodott, többeket érezhetően megrázott a támadás: Matthias Ginter elsírta magát, miközben felidézte a merényletet, míg az azóta visszavonult kapus, Roman Weidenfeller azt mondta, hogy az eset megváltoztatta az életét. (DW)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt