Meghalt a férfi, aki kitalálta Spongyabobot

2018 november 27., kedd 20:11
154

57 éves korában meghalt Stephen Hillenburg, a Spongyabob Kockanadrág című sorozat alkotója. A hírt a Nickelodeon egy közleményben erősítette meg. E szerint Hillenburg ALS-ben halt meg, a kórt tavaly márciusban diagnosztizálták nála.

Az  amiotrófiás laterálszklerózis, vagyis ALS azokat az idegsejteket támadja meg, amelyek az akaratlagosan mozgatható izmokat irányítják. A beteg fokozatosan elveszíti mozgásképességét, végül azok az izmai is működésképtelenné válnak, amelyek a légzést biztosítják. Ez a betegség kényszerítette tolószékbe a világhírű fizikust, Stephen Hawkingot is, de nála sikerült annyira lassítani a terjedését, hogy a diagnózis után még ötvenöt évig élt. 

Stephen Hillenburg Fotó: BRAD BARKET/AFP

Stephen Hillenburg animátor, producer, tengerbiológus a nyolcvanas években találta ki a Spongyabob rajzfilmsorozat alapötletét, a kilencvenes évek végén dolgozta ki. Addigra már túl volt egy sikeres rajzfilmsorozaton, a Rocko's Modern Life-on. A Spongyabob sorozat 1999-ben indult, azóta több mint 200 epizódja volt, és a mai napig készülnek új részek.

Hillenburg halálát a Spongyabob anyacsatornája, a Nickelodeon jelentette be. Arról egyelőre nem nyilatkozott senki, hogy nélküle lesz-e Spongyabob.

(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt