Meghalt a férfi, aki kitalálta Spongyabobot

GYÁSZ
2018 november 27., 20:11
comments 151

57 éves korában meghalt Stephen Hillenburg, a Spongyabob Kockanadrág című sorozat alkotója. A hírt a Nickelodeon egy közleményben erősítette meg. E szerint Hillenburg ALS-ben halt meg, a kórt tavaly márciusban diagnosztizálták nála.

Az  amiotrófiás laterálszklerózis, vagyis ALS azokat az idegsejteket támadja meg, amelyek az akaratlagosan mozgatható izmokat irányítják. A beteg fokozatosan elveszíti mozgásképességét, végül azok az izmai is működésképtelenné válnak, amelyek a légzést biztosítják. Ez a betegség kényszerítette tolószékbe a világhírű fizikust, Stephen Hawkingot is, de nála sikerült annyira lassítani a terjedését, hogy a diagnózis után még ötvenöt évig élt. 

photo_camera Stephen Hillenburg Fotó: BRAD BARKET/AFP

Stephen Hillenburg animátor, producer, tengerbiológus a nyolcvanas években találta ki a Spongyabob rajzfilmsorozat alapötletét, a kilencvenes évek végén dolgozta ki. Addigra már túl volt egy sikeres rajzfilmsorozaton, a Rocko's Modern Life-on. A Spongyabob sorozat 1999-ben indult, azóta több mint 200 epizódja volt, és a mai napig készülnek új részek.

Hillenburg halálát a Spongyabob anyacsatornája, a Nickelodeon jelentette be. Arról egyelőre nem nyilatkozott senki, hogy nélküle lesz-e Spongyabob.

link Forrás

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.