Mozgássérültek által vezérelt robotpincérek szolgálnak fel egy új tokiói kávézóban

Mozgássérültek által távolról vezérelt robotpincérek szolgálnak fel egy új tokiói kávézóban. Az öt darab 1,2 méter magas robotot otthonukból irányítják a mozgássérültek, akik olyan betegségben szenvednek, mint az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS). A robotok veszik fel a rendeléseket és szolgálják fel az ételeket a próbaüzemben működő kávézóban, amely december 7-ig tart nyitva.

Az OriHime-D robotok videót és hangot továbbítanak az interneten keresztül, így az őket irányítók tableten vagy számítógépen keresztül mozgathatják őket. "A robotok lehetővé teszik a fizikai munkát és a társadalomban való részvételt" - mondta Kentaro Yoshifuji, a robotokat kifejlesztő Ory Lab Inc. vezetője, a kávézó egyik üzemeltetője a megnyitón tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Ryuzo Suuki/The Yomiuri Shimbun

A tervek szerint a 2020-as tokiói Olimpiai és paralimpiai játékok idejére nyitják meg az állandó kávézót. A szervezők szerint partnerséget alakítottak ki a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatási támogatásának további előmozdítása érdekében távvezérelt robotok használatával. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.