Egy hónapja folyamatosan miséznek egy holland templomban, hogy így védjenek egy menekült családot

Több mint mint 700 órája, azaz egy hónapja folyamatosan istentisztelet zajlik a hágai Bethel protestáns templomban, hogy így akadályozzák meg egy menekült örmény család kitelepítését, írja az euronews. Az október 26. óta tartó istentiszteletre azért van szükség, mert a holland törvények szerint a hatóságok nem léphetnek be egy templomba, ahol ima zajlik.

A hírcsatorna beszámolója szerint a Tamrazyan család 2009-ben menekült el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt féltették a biztonságukat. Az elmúlt három évben a  Gereformeerde Kerk templomot látogatták a  partmenti Katwick településen és egy helyi befogadóközpontban éltek. Szeptemberben közepén értesítették a családot, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük. Egyik gyermekük ekkor tett közzé segélykérő videót, és a templomba menekültek.  

A lelkész az euronewsnak elmondta, hogy 

"reméljük, hogy a család engedélyt kap arra, hogy Hollandiában maradhasson, két ok miatt is. A családapát jó eséllyel meggyilkolnák Örményországban, a gyerekek pedig már kilenc éve Hollandiában élnek, ide tartoznak, itt vannak a gyökereik."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.