Egy hónapja folyamatosan miséznek egy holland templomban, hogy így védjenek egy menekült családot

Több mint mint 700 órája, azaz egy hónapja folyamatosan istentisztelet zajlik a hágai Bethel protestáns templomban, hogy így akadályozzák meg egy menekült örmény család kitelepítését, írja az euronews. Az október 26. óta tartó istentiszteletre azért van szükség, mert a holland törvények szerint a hatóságok nem léphetnek be egy templomba, ahol ima zajlik.

A hírcsatorna beszámolója szerint a Tamrazyan család 2009-ben menekült el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt féltették a biztonságukat. Az elmúlt három évben a  Gereformeerde Kerk templomot látogatták a  partmenti Katwick településen és egy helyi befogadóközpontban éltek. Szeptemberben közepén értesítették a családot, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük. Egyik gyermekük ekkor tett közzé segélykérő videót, és a templomba menekültek.  

A lelkész az euronewsnak elmondta, hogy 

"reméljük, hogy a család engedélyt kap arra, hogy Hollandiában maradhasson, két ok miatt is. A családapát jó eséllyel meggyilkolnák Örményországban, a gyerekek pedig már kilenc éve Hollandiában élnek, ide tartoznak, itt vannak a gyökereik."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.