Grizzlytámadás áldozata lett egy anya és kisbabája a kanadai Yukonban

ÁLLAT
2018 november 28., 19:11
comments 191

A Guardian ír arról, hogy egy kanada francia tanár és 10 hónapos csecsemője is meghalt egy grizlitámadásban a kanadai Yukon térségében.

A helyi általános iskola francia tanárát, a 37 éves Valérie Théorêt-t és kislányát, Adele-t kisházuktól néhány méterre támadta meg a medve mint egy 400 kilométerre a térség fővárosától Whitehorse-tól. 

Halászó grizzly az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban
photo_camera Halászó grizzly az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban (illusztráció) Fotó: Patrick Kientz/Biosphoto

Théorêt épp szülési szabadságát töltötte. Partnerével több hónapot terveztek eltölteni a fővárostól távoli vadonban. A kormánytól béreltek egy erdős területet, hogy ott csapdákat állítva vadon élő állatokra vadásszanak. 

A férj, Gjermund Roesholt épp a csapdák ellenőrzéséből tért vissza ideiglenes otthonukba, amikor 100 méterre a háztól összetalálkozott a hatalmas grizlivel. Lelőtte az állatot, de csak utána fedezte fel a nő és a gyerek holttestét. A halottkém jelentése szerint az anya és lánya egy kora délutáni sétára indultak, amikor a támadás érte őket. 

Roesholt azonnal sürgősségi jelzőfényeket gyújtott, amit a közeli Mayo településen észleltek is, de az áldozatokon már nem lehetett segíteni. 

7000 grizli él Yukonban, de ritka az ilyen medvetámadás. 2006 óta nem történt a mostanihoz hasonló tragédia. Az állatok október és április között többnyire téli álmot alszanak, de idén a szokatlanul enyhe ősz miatt ez az időszak sok állat esetében későbbre csúszott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.