Horgászok borultak az 5 fokos Tiszába, utolsó pillanatban találtak rájuk

baleset
2018 november 28., 21:41
comments 109
photo_camera Fotó: police.hu

Szerda kora délután a kikötőmester riasztotta a tiszai vízirendészetet a tiszaszőlősi Aranyosi kikötőben, miután horgászok borultak a Tiszába, és sürgős segítségre szorultak.  

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal be is üzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Úgy 600 méter után meg is találták a folyó esett két férfit, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. 

A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már, harmadik addigra kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. 

A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.   

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ott melegítették őket, később az értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.