Horgászok borultak az 5 fokos Tiszába, utolsó pillanatban találtak rájuk

2018 november 28., szerda 20:41
121
Fotó: police.hu

Szerda kora délután a kikötőmester riasztotta a tiszai vízirendészetet a tiszaszőlősi Aranyosi kikötőben, miután horgászok borultak a Tiszába, és sürgős segítségre szorultak.  

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal be is üzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Úgy 600 méter után meg is találták a folyó esett két férfit, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. 

A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már, harmadik addigra kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. 

A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.   

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ott melegítették őket, később az értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult. (police.hu)