Idősotthon épületét veszi meg a kormány a Semmelweis Egyetemnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány megvásárolja a Knézich utca 14. szám alatti ingatlant a Semmelweis Egyetemnek. A tranzakció lebonyolításával a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert  és Kásler Miklós tárcavezetőt bízták meg. A Napi.hu szerint

az épületben most egy fővárosi önkormányzat által fenntartott idősotthon működik. 

Hogy mi lesz az épületben élőkkel, egyelőre nem tudni. A kormány biztos, ami biztos közel egymilliárdot elkülönített a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona elköltöztetésére úgy, hogy néhány sarokra üresen áll a Schöpf-Merei Kórház egykori épülete is.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.