Járod az utcát, szembejön veled egy kibeszéletlen társadalmi probléma, mit csinálsz? Fotózd le, és küldd be erre a pályázatra!

Fotópályázatot hirdetett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karának Kommunikáció- és Médiatudomány szakja. "Utcán" című pályázatuk célja, hogy a művészet eszközeivel kezdjenek társadalmi párbeszédet olyan mindennapos társadalmi jelenségekről, problémákról, amelyeket nem feltétlenül beszélünk ki.

A pályázók bármilyen technikával - telefon, digitális fényképezőgép, hagyományos fényképezőgép - készíthetik a képeiket, melyek minimális felbontása fekvő tájolásnál min. 1600, álló tájolásnál min. 1200 pixel. A pályaműveknek kell legyen címe, egy pályázó pedig legfeljebb 3 fotóval pályázhat.

Sok idő már nincs a jelentkezésre, vasárnap éjfélig lehet leadni elektronikus formában (.jpg, .img, .png) a pályaműveket az utcanfotopalyazat[kukac]gmail.com címen. További részletek itt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.