Kilenc hónap alatt 1,8 milliárd forint értékű csempészcigarettát kapott el a NAV

A Magyar Idők szerdai számában számolt be arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az év első kilenc hónapjában 

1,8 milliárd forintot érő dohányárut vont ki a feketepiacról.

Ez a jelentések szerint 34 millió szál cigarettát jelent, de finomra vágott és más fogyasztási dohányból is bőséges tételre bukkant a hivatal: 8,5 tonnát foglaltak le. Leopold Róbert, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivő a legújabb trendek közt a serpázást említette: 

"ezek az emberek gyalog hozzák át a zöldhatáron a cigarettát, hasonlóan a hegymászókat segítő serpákhoz: a hátukra vesznek fel hatalmas kartonokat, ezekben pedig nagyobb mennyiségű cigaretta is elfér."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.