Margaret Atwood folytatást ír a Szolgálólány meséjéhez

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Margaret Atwood 2018 októberében Los AngelesbenFotó: Emma McIntyre/AFP

A kanadai írónő, Margaret Atwood sajtóközleményben jelentette be, hogy folytatást ír világhírű disztóiája, a Szolgálólány meséjéhez (The Handmaid's Tale). A könyv várhatóan 2019 szeptemberében jelenik meg a Chatto & Windus kiadásában és a Végrendeletek (The Testaments) címen kerül majd a boltokba.

Az írónő azt írta, hogy az olvasók kérdései, történetei és a mai mindennapok valósága adott inspirációt számára a folytatáshoz. 

Atwood kegyetlen férfiuralomban játszódó disztópiáját 1985-ben adták ki először, 8 millió példányban ment el angolul, és harminc év alatt több hullámban is világsikereket aratott - legutóbb akkor, amikor 2016-ban a Hulu úgy döntött, hogy sorozatot gyárt a regényből. 

Bruce Miller sorozata (az első évad) nyolc Emmy mellett két Golden Globe-ot nyert. (A sorozat második évadamár nem Atwood szövege nyomán született meg és nem is aratott hasonló sikert.)

Atwood regénye kétértelmű véget ér, a főszereplő Offred úgy tűnik, megmenekül a börtöneként szolgáló város, Gilead falai közül. Jövőre kiderül. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.