Margaret Atwood folytatást ír a Szolgálólány meséjéhez

Margaret Atwood 2018 októberében Los AngelesbenFotó: Emma McIntyre/AFP

A kanadai írónő, Margaret Atwood sajtóközleményben jelentette be, hogy folytatást ír világhírű disztóiája, a Szolgálólány meséjéhez (The Handmaid's Tale). A könyv várhatóan 2019 szeptemberében jelenik meg a Chatto & Windus kiadásában és a Végrendeletek (The Testaments) címen kerül majd a boltokba.

Az írónő azt írta, hogy az olvasók kérdései, történetei és a mai mindennapok valósága adott inspirációt számára a folytatáshoz. 

Atwood kegyetlen férfiuralomban játszódó disztópiáját 1985-ben adták ki először, 8 millió példányban ment el angolul, és harminc év alatt több hullámban is világsikereket aratott - legutóbb akkor, amikor 2016-ban a Hulu úgy döntött, hogy sorozatot gyárt a regényből. 

Bruce Miller sorozata (az első évad) nyolc Emmy mellett két Golden Globe-ot nyert. (A sorozat második évadamár nem Atwood szövege nyomán született meg és nem is aratott hasonló sikert.)

Atwood regénye kétértelmű véget ér, a főszereplő Offred úgy tűnik, megmenekül a börtöneként szolgáló város, Gilead falai közül. Jövőre kiderül. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.