Szávay István azt mondja, ő csak viccből büdöszsidózott és kampósorrúzott le egy nőt, és hencegett azzal, hogy leütötte

2018 november 28., szerda 18:33
409

A Hír TV-n szerdán megjelent egy videóriport arról, hogy Szávay István, a Jobbik képviselője és frakcióvezető-helyettese a párt egyik tisztújító kongresszusán társai előtt arról beszélt, hogy még előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen.

Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A riportban hangfelvételek részleteit is bemutatták. Ezek szerint a nő beszólt Szávay-nak, hogy nácibűz van, erre ő lezsidózta és leütötte. A beszélgetésben aztán kampós orrú rohadéknak nevezte a nőt, akinek „elferdítette a heftijét kicsit”.

A felvételeket a kormánymédia emberei több ponton hirtelen elvágták, a beszélgetőtárs hangját eltorzították, így nem volt kizárható, hogy manipulálták. Végül délután Szávay maga erősítette meg annak valódiságát Facebook-oldalán, azzal együtt, hogy szerinte a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt. A következőt írta:

„Megütöttem-e egy nőt? Nem! 
Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen”!

Idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus ért, ahol egy hölgy belém kötött, velem és a társaságomban lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, mondván, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen. Az esetet rendkívül megalázónak találtam, de mégis jobbnak láttam távozni. A történet másnap szóba került egy baráti társaságban, ennek egy jól hallhatóan megvágott felvétele került ma nyilvánosságra.

Szeretném leszögezni, hogy az elhangzottak jól hallhatóan egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz: tettlegességre nem került sor, ez nyilván túlzás volt, amit a beszélgetés során később magam is egyértelművé tettem. A felháborodásom szülte sértő hangnemért és jelzőkért elnézést kérek mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást kelt. A nők elleni erőszakot határozottan elítélem: soha nem ütöttem meg és soha nem ütnék meg nőt”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt