Trump megvárja jelentést a Kercsi-szorosban történtekről, csak azután dönti el, hogy találkozik-e Putyinnal

Kedden adott interjút a The Washintgon Post-nak az amerikai elnök az Ovális irodában, amiben többek közt kijelentette: még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a G20-as országcsoport hétvégén Argentínában tartandó csúcsértekezletén. Donald Trump azt mondta, hogy megvárja a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensről a jelentést és az alapján fog dönteni. Trump a lap szerint úgy fogalmazott, hogy

"nem szeretem ezt az agressziót, egyáltalán nem akarok ilyen agressziót". 

Ezzel szemben ismét megkérdőjelezte az CIA jelentését, ami szerint Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Kijelentette: Szalmán is többször cáfolta, környezete is cáfolta és a CIA sem jelentette ki egyértelműen, hogy ő volt a megbízó.

Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Beszélt a klímaváltozásról is, ismét elmondta, hogy azt szerinte nem az ember okozza, és nem hisz abban sem, hogy a tudóstársadalomban egyetértés uralkodna ez ügyben.

"A probléma az, hogy nagyon sok embernek, köztük nekem is, nagyon magas az intelligenciaszintje, de nem szükségszerűen hiszünk el mindent,"

mondta. Hozzátette, hogy ha körbepillantunk, akkor azt látjuk, tiszta a levegő és tiszta a víz is. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.