Trump megvárja jelentést a Kercsi-szorosban történtekről, csak azután dönti el, hogy találkozik-e Putyinnal

külföld
2018 november 28., 05:09
comments 149

Kedden adott interjút a The Washintgon Post-nak az amerikai elnök az Ovális irodában, amiben többek közt kijelentette: még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a G20-as országcsoport hétvégén Argentínában tartandó csúcsértekezletén. Donald Trump azt mondta, hogy megvárja a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensről a jelentést és az alapján fog dönteni. Trump a lap szerint úgy fogalmazott, hogy

"nem szeretem ezt az agressziót, egyáltalán nem akarok ilyen agressziót".

Ezzel szemben ismét megkérdőjelezte az CIA jelentését, ami szerint Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Kijelentette: Szalmán is többször cáfolta, környezete is cáfolta és a CIA sem jelentette ki egyértelműen, hogy ő volt a megbízó.

photo_camera Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Beszélt a klímaváltozásról is, ismét elmondta, hogy azt szerinte nem az ember okozza, és nem hisz abban sem, hogy a tudóstársadalomban egyetértés uralkodna ez ügyben.

"A probléma az, hogy nagyon sok embernek, köztük nekem is, nagyon magas az intelligenciaszintje, de nem szükségszerűen hiszünk el mindent,"

mondta. Hozzátette, hogy ha körbepillantunk, akkor azt látjuk, tiszta a levegő és tiszta a víz is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.