Egy 11 éves kislány 30 évvel ezelőtti meggyilkolása miatt ítélték halálra azt a férfit, aki most gázpisztollyal lőtt arcon egy nőt trafikrablás közben

1988-ban halálra ítélték azt az 51 éves K. A.-t, akit szerdán kaptak el a hatóságok, miután fegyverrel kirabolt egy dohányboltot, írja a 112. A lap részletesen beszámol K. A. gyilkossági ügyéről, amely akkoriban megrázta az országot. A férfit végül azért nem végezték ki, mert Magyarországon épp akkor tiltották be a halálbüntetés intézményét.

1988-ban egy 11 éves kislány lekéste az esti buszt, ezért gyalog indult el Lentibe, egy osztálykirándulásról tért haza, mézeskalácsot vitt édesanyjának. A Lentiben sorkatonaként szolgáló K. arra motorozott, megállt és megpróbált beszélgetésbe elegyedni a kislánnyal, majd fogdosni kezdte.

Mivel a kislány sikítozni kezdett, az erdőbe vonszolta, megfojtotta, összezúzta testét, majd a patakba dobta, előtte ékszereit elvette. Az eljárás során mindent tagadott, illetve úgy tett, mint aki nem emlékezik semmire, de végül kiderült, nincs memóriazavara. Megbánást nem tanúsított.

A Somogyi Néplap cikke

K. A.-t később elfogták, és halálra ítélték, de végül életfogytiglanra, 20 éves börtönre változtatták a kötél általi halálbüntetést, amelyet a szegedi Csillagban töltött le. 2008-ban szabadult.

A 112 részletesen bemutatja K. A. életútját, még azokat a fórumokat is feltárta, ahol régi lentii katonatársak emlékeznek K. A.-ra, akire azért irigykedtek, mert a dandárparancsnok sofőrje volt.

2008-as szabadulása után K. A. nem nagyon találta a helyét, inkognitóban mozgott, álnevet használt, alkalmai munkából élt. A brutális rablást feltehetően azért követte el, mert tartozott pénzzel másoknak.

A 112 megtalált egy börtönpszichológus által K. A.-ról készített feljegyzést is, amelyben az életfogytosok lelki állapotával foglalkoztak: ebből kiderül, K. a börtönben kitanult néhány szakmát, és teológiát is hallgatott. Szabadulásakor azt tervezte, vallási közösségbe vonult, mert a társadalom nem fogadná be, ahogy a börtönben is többször bántották, mert kiskorút gyilkolt. (112)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.