Kovács Zoltán: Az Európai Parlamentnek semmi keresnivalója a Gruevszki-ügyben

Tbg
POLITIKA
2018 november 29., 21:42
comments 260

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, rövidebb nevén Kovács Zoltán osztotta meg a kormány álláspontján az Echo tv-ben arról, mit gondolnak arról, hogy az Európai Parlament is foglalkozott a Gruevszki-üggyel.

link Forrás

Az EP csütörtökön értékelte Macedónia EU-tagjelölti törekvéseit, és ebbe a jelentésbe bekerült az is, hogy Magyarországnak ki kellene adatnia Gruevszkit Macedóniának.

Kovács kitart amellett (2:30-tól), hogy Nikola Gruevszki menedékkérelmi eljárása nem politikai, hanem jogi ügy a magyar hatóságok részéről, ellenben az Európai Parlament politikai alapon akar beleszólni a dolgokba.

Az államtitkár szerint az EP bevándorláspárti többsége áll a szavazás mögött, pedig semmi keresnivalójuk a Gruevszki-ügyben. Mint sokadszorra, most is elmondta, Gruevszki legnagyobb bűne az, hogy kerítést épített és megvédte Európát a terrorizmustól és bevándorlástól, nem véletlenül támadják a bevándorláspártiak a magyar kormányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.