Újabb mérsékelt politikus hagyta ott a szlovák kormányt

Tbg
POLITIKA
2018 november 29., 18:21
comments 68

Miután csütörtökön a szlovák parlament megszavazta, hogy nem fogja támogatni az ENSZ globális migrációs csomagját, lemondott posztjáról Miroslav Lajčák külügyminiszter, aki viszont támogatta azt, írja az MTI.

Pár nappal ezelőtt mondott le a Smer-kormány egy másik minisztere, Peter Kažimír pénzügyminiszter is, és már februárban az újságírógyilkosság után távozott Marek Maďarič kulturális miniszter.

Ahogy az Újszó néhány napja írta „nemcsak alulról, felülről is fokozatosan kiüresedik a Smer. Radikálisabb irányba mozdulhat a párt, amelyben tovább erősödik a vezér pozíciója.” Azt tippelik, Robert Fico, korábbi miniszterelnök, jelenleg pártelnök, visszatérhet a kormányba, ő lehet Lajčák utóda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.