51 partra vetett gömbölyűfejű-delfin pusztult el Új-Zélandon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csaknem száz gömbölyűfejű-delfin vetődött partra Új-Zélandon, a Chatham-szigetek egyik strandján. A 80-90 állatból több tucatnak végül sikerült visszavergődnie az óceánba, de 50 állat elpusztult egyet pedig el kellett altatni, írja a BBC. Az elmúlt héten ez már a harmadik tömeges delfinpusztulás, kétszáznál is több bálna pusztult el pár nap alatt.

"Sajnos nem volt esély a megmentésére, így meg kellett hoznunk a döntést az eutanáziáról. Ez volt a leghumánusabb, amit tehettünk" - kommentálta az elaltatott delfin esetét az új-zélandi környezetvédelmi minisztérium helyi illetékese, Dave Carlton. "Ez mindig borzalmas döntés" - tette hozzá.

Az új-zélandi hatóságok a helyi szokások szerint az őslakos maori közösséggel egyeztetve intézi a delfintetemek elvermelését. A delfineket közvetlenül a parton fogják eltemetni, de előtte mintát vettek a bőrükből és a zsírszöveteikből, hogy kiderítsék, mi lehet a tömeges partravetődés oka. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.