51 partra vetett gömbölyűfejű-delfin pusztult el Új-Zélandon

külföld
2018 november 30., 07:46
comments 45

Csaknem száz gömbölyűfejű-delfin vetődött partra Új-Zélandon, a Chatham-szigetek egyik strandján. A 80-90 állatból több tucatnak végül sikerült visszavergődnie az óceánba, de 50 állat elpusztult egyet pedig el kellett altatni, írja a BBC. Az elmúlt héten ez már a harmadik tömeges delfinpusztulás, kétszáznál is több bálna pusztult el pár nap alatt.

"Sajnos nem volt esély a megmentésére, így meg kellett hoznunk a döntést az eutanáziáról. Ez volt a leghumánusabb, amit tehettünk" - kommentálta az elaltatott delfin esetét az új-zélandi környezetvédelmi minisztérium helyi illetékese, Dave Carlton. "Ez mindig borzalmas döntés" - tette hozzá.

Az új-zélandi hatóságok a helyi szokások szerint az őslakos maori közösséggel egyeztetve intézi a delfintetemek elvermelését. A delfineket közvetlenül a parton fogják eltemetni, de előtte mintát vettek a bőrükből és a zsírszöveteikből, hogy kiderítsék, mi lehet a tömeges partravetődés oka. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.