Feltörték a Starwood Hotels, a világ legnagyobb szállodaláncának adatbázisát, 300 millió vendég adataihoz férhettek hozzá

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Félmilliárd vendég adatait szerezhették meg hekkerek, erősítette meg a Starwood Hotels. A Marriott leányvállalatához olyan neves láncok tartoznak, mint a Sheraton és a Le Meridien. A közleményük szerint a hekkerek "2014 óta hozzáférhettek a Starwood hálózatához". A Tech Crunch szerint a hekket a közlemény szerint vagy szeptember 10-én, vagy előtte fedezték fel.

A Starwood közleménye szerint a hekkerek információkat másoltak, titkosítottak és töröltek adatbázisukból. Állításuk szerint visszaszerezték a titkosított adatbázist, amit november 19-re sikerült feltörniük, így megállapíthatták, hogy az a foglalási adatbázisuk volt.

Tájékoztatásuk szerint 327 millió vendégükről olyan személyes adatokat is megszereztek, mint a lakcímük, telefonszámuk, születésnapjuk, útlevélszámuk, érkezésük és távozásuk időpontja. A hekkerek emellett "ismeretlen számú" titkosított hitelkártyaadatot is megszereztek, és a Starwood nem tudta kizárni, hogy az ezek feloldásához szükséges eszközök is a hekkerek kezébe kerültek.

A Starwood a világ legnagyobb szállodalánca, 11 márkanév alatt világszerte 1200 szállodát működtet.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.