Feltörték a Starwood Hotels, a világ legnagyobb szállodaláncának adatbázisát, 300 millió vendég adataihoz férhettek hozzá

Félmilliárd vendég adatait szerezhették meg hekkerek, erősítette meg a Starwood Hotels. A Marriott leányvállalatához olyan neves láncok tartoznak, mint a Sheraton és a Le Meridien. A közleményük szerint a hekkerek "2014 óta hozzáférhettek a Starwood hálózatához". A Tech Crunch szerint a hekket a közlemény szerint vagy szeptember 10-én, vagy előtte fedezték fel.

A Starwood közleménye szerint a hekkerek információkat másoltak, titkosítottak és töröltek adatbázisukból. Állításuk szerint visszaszerezték a titkosított adatbázist, amit november 19-re sikerült feltörniük, így megállapíthatták, hogy az a foglalási adatbázisuk volt.

Tájékoztatásuk szerint 327 millió vendégükről olyan személyes adatokat is megszereztek, mint a lakcímük, telefonszámuk, születésnapjuk, útlevélszámuk, érkezésük és távozásuk időpontja. A hekkerek emellett "ismeretlen számú" titkosított hitelkártyaadatot is megszereztek, és a Starwood nem tudta kizárni, hogy az ezek feloldásához szükséges eszközök is a hekkerek kezébe kerültek.

A Starwood a világ legnagyobb szállodalánca, 11 márkanév alatt világszerte 1200 szállodát működtet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.