Feltörték a Starwood Hotels, a világ legnagyobb szállodaláncának adatbázisát, 300 millió vendég adataihoz férhettek hozzá

Félmilliárd vendég adatait szerezhették meg hekkerek, erősítette meg a Starwood Hotels. A Marriott leányvállalatához olyan neves láncok tartoznak, mint a Sheraton és a Le Meridien. A közleményük szerint a hekkerek "2014 óta hozzáférhettek a Starwood hálózatához". A Tech Crunch szerint a hekket a közlemény szerint vagy szeptember 10-én, vagy előtte fedezték fel.

A Starwood közleménye szerint a hekkerek információkat másoltak, titkosítottak és töröltek adatbázisukból. Állításuk szerint visszaszerezték a titkosított adatbázist, amit november 19-re sikerült feltörniük, így megállapíthatták, hogy az a foglalási adatbázisuk volt.

Tájékoztatásuk szerint 327 millió vendégükről olyan személyes adatokat is megszereztek, mint a lakcímük, telefonszámuk, születésnapjuk, útlevélszámuk, érkezésük és távozásuk időpontja. A hekkerek emellett "ismeretlen számú" titkosított hitelkártyaadatot is megszereztek, és a Starwood nem tudta kizárni, hogy az ezek feloldásához szükséges eszközök is a hekkerek kezébe kerültek.

A Starwood a világ legnagyobb szállodalánca, 11 márkanév alatt világszerte 1200 szállodát működtet.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.