Kakával szennyezettek a brit McDonald's-ok érintőképernyős éttermi paneljei

Egészségügy
2018 november 30., 19:57
comments 303

Széklettel szennyezettek a brit Mekik érintőképernyős, kajarendelésre szolgáló paneljei, derítette ki a Metro újság megbízásából a London Metropolitan University mikrobiológuscsapata.

A dolog nem túl rejtélyes, a fogyasztók feltehetően kézmosás elmulasztásával foganatosítják vécés szükségleteiket, majd elkezdik nyomkodni az érintőképernyőt.

Bár a mérés a brit McDonald's-okra korlátozódott, nem biztos, hogy más országokban, így Magyarországon, más lenne a helyzet.

Az érintőképernyős rendelésre szolgáló eszközöket először négy évvel ezelőtt Ausztráliában kezdték el bevezetni, azóta az egész világon elterjedt a gyorsétterem-láncokban, Magyarországon is több üzletben találhatók ilyenek.

A dolog kivédése elég nehéz, de talán a személyes, emberközpontú rendelésre való visszaállással, illetve - ha marad a vendég az érintőképernyős megoldásnál - a rendelés utáni azonnali kézmosással lehet elkerülni a fertőzéseket. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt