Kakával szennyezettek a brit McDonald's-ok érintőképernyős éttermi paneljei

Tbg
Egészségügy
2018 november 30., 19:57
comments 299

Széklettel szennyezettek a brit Mekik érintőképernyős, kajarendelésre szolgáló paneljei, derítette ki a Metro újság megbízásából a London Metropolitan University mikrobiológuscsapata.

A dolog nem túl rejtélyes, a fogyasztók feltehetően kézmosás elmulasztásával foganatosítják vécés szükségleteiket, majd elkezdik nyomkodni az érintőképernyőt.

Bár a mérés a brit McDonald's-okra korlátozódott, nem biztos, hogy más országokban, így Magyarországon, más lenne a helyzet.

Az érintőképernyős rendelésre szolgáló eszközöket először négy évvel ezelőtt Ausztráliában kezdték el bevezetni, azóta az egész világon elterjedt a gyorsétterem-láncokban, Magyarországon is több üzletben találhatók ilyenek.

A dolog kivédése elég nehéz, de talán a személyes, emberközpontú rendelésre való visszaállással, illetve - ha marad a vendég az érintőképernyős megoldásnál - a rendelés utáni azonnali kézmosással lehet elkerülni a fertőzéseket. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.