Kényszerleszállást hajtott végre Angela Merkel repülőgépe

Angela Merkel különgépe, a Konrad Adenauer a kölni reptér betonján. Az Airbus A340-300 elektronikai rendszerei meghibásodása miatt kényszerült megszakítani útját. Merkel a G20 csúcsra utazott, valószínűleg menetrend szerinti járattal érkezik majd Argentínába pénteken.Fotó: Jörg Blank/dpa Picture-Alliance/AFP

Nem sokkal a felszállás után vissza kellett fordulnia Angela Merkel német kancellár kormánygépének. A berlini felszállás után a gép már Hollandia légterében járt, amikor műszaki hiba miatt kénytelen volt megszakítani az útját.

A német kancellária tájékoztatása szerint Merkel és a G20-ra utazó küldöttség minden tagja éppségben van, gépük biztonságban landolt a kölni reptéren. A hírek szerint Merkel pénteken újra nekivág a Buenos Aires-i útnak, talán menetrend szerinti járattal.

Azt, hogy pontosan milyen műszaki hiba miatt kényszerült leszállni Merkel gépe, nem részletezték. A Reuters értesülései szerint a gép pilótája arról tájékoztatta az utasokat, hogy "több elektromos rendszer meghibásodása" miatt döntött úgy, hogy visszafordul. A gépet tűzoltó- és mentőautók várták a reptér betonján.

A BBC jelentése szerint a Konrad Adenauerről elnevezett kormánygéppel nemrég már voltak bajok, októberben az IMF éves találkozóján a gép Indonéziában ragadt, mert rágcsálók elrágták a kábeleit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.