Kényszerleszállást hajtott végre Angela Merkel repülőgépe

2018 november 30., péntek 5:15
61
Angela Merkel különgépe, a Konrad Adenauer a kölni reptér betonján. Az Airbus A340-300 elektronikai rendszerei meghibásodása miatt kényszerült megszakítani útját. Merkel a G20 csúcsra utazott, valószínűleg menetrend szerinti járattal érkezik majd Argentínába pénteken. Fotó: Jörg Blank/dpa Picture-Alliance/AFP

Nem sokkal a felszállás után vissza kellett fordulnia Angela Merkel német kancellár kormánygépének. A berlini felszállás után a gép már Hollandia légterében járt, amikor műszaki hiba miatt kénytelen volt megszakítani az útját.

A német kancellária tájékoztatása szerint Merkel és a G20-ra utazó küldöttség minden tagja éppségben van, gépük biztonságban landolt a kölni reptéren. A hírek szerint Merkel pénteken újra nekivág a Buenos Aires-i útnak, talán menetrend szerinti járattal.

Azt, hogy pontosan milyen műszaki hiba miatt kényszerült leszállni Merkel gépe, nem részletezték. A Reuters értesülései szerint a gép pilótája arról tájékoztatta az utasokat, hogy "több elektromos rendszer meghibásodása" miatt döntött úgy, hogy visszafordul. A gépet tűzoltó- és mentőautók várták a reptér betonján.

A BBC jelentése szerint a Konrad Adenauerről elnevezett kormánygéppel nemrég már voltak bajok, októberben az IMF éves találkozóján a gép Indonéziában ragadt, mert rágcsálók elrágták a kábeleit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt