Schmidt Máriától bérel irodaházat az Agrárminisztérium

politika
2018 november 30., 06:05
comments 63
Itt ugyan még kiadóként hirdetik, de időközben már elkelt a Schmidt Mária cégének tulajdonában levő Vigadó Palota Irodaház bérleti joga, a magyar állam bérelte ki a kormánybiztos asszony ingatlanfejlesztő cégétől.
photo_camera Itt ugyan még kiadóként hirdetik, de időközben már elkelt a Schmidt Mária cégének tulajdonában levő Vigadó Palota Irodaház bérleti joga, a magyar állam bérelte ki a kormánybiztos asszony ingatlanfejlesztő cégétől. Fotó: Google Street View

Kossuth téri épülete felújítása idejére ideiglenesen bérelt irodaházba költözik az agrárminisztérium. A HVG értesülései szerint a felújítás tervezett befejezéséig, 2022-ig a Vigadó Palota Irodaházba költözik, amit a BIF Nyrt.-től bérelnek. Ennek Schmidt Mária családi cége, a PIÓ-21 Kft. a többségi részvényese. A PIÓ-21 Kft.-ben Schmidt mellett gyerekei, Ungár Anna és a parlamenti képviselő Ungár Péter is tulajdonosok.

A megállapodás tényét a lap érdeklődésére Ungár Anna megbízásából Sajgál Gábor, a BIF vezérigazgatója is megerősítette. Azt, hogy a minisztérium mennyi pénzért bérli tőlük az irodát, nem árulta el, csak annyit mondott, hogy "a bérleti díj alapvetően megegyezik" a környék dunai panorámával rendelkező irodaépületeinek bérleti díjával, és "tartalmazza a minisztérium elhelyezési igényeinek megfelelő átalakításokat is".

A minisztérium nem kívánta kommentálni a HVG értesülését, mondván "nem illetékesek" a kérdésben, mert "a minisztériumok infrastrukturális ügyei a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság hatáskörébe tartoznak". A HVG őket is kereste, de még nem kapott választ.

Sajgál tájékoztatása szerint az irodaházat a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó cégen keresztül adták bérbe, amely többeknek is kiajánlotta. Ő úgy tudja, hogy "legalább két versenytársunk volt". Szerinte amúgy a minisztérium "speciális, illetve méretéből adódó elhelyezési igényeinek a jelenlegi piaci környezetben kimondottan kevés épület alkalmas".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.