Schmidt Máriától bérel irodaházat az Agrárminisztérium

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Itt ugyan még kiadóként hirdetik, de időközben már elkelt a Schmidt Mária cégének tulajdonában levő Vigadó Palota Irodaház bérleti joga, a magyar állam bérelte ki a kormánybiztos asszony ingatlanfejlesztő cégétől.Fotó: Google Street View

Kossuth téri épülete felújítása idejére ideiglenesen bérelt irodaházba költözik az agrárminisztérium. A HVG értesülései szerint a felújítás tervezett befejezéséig, 2022-ig a Vigadó Palota Irodaházba költözik, amit a BIF Nyrt.-től bérelnek. Ennek Schmidt Mária családi cége, a PIÓ-21 Kft. a többségi részvényese. A PIÓ-21 Kft.-ben Schmidt mellett gyerekei, Ungár Anna és a parlamenti képviselő Ungár Péter is tulajdonosok.

A megállapodás tényét a lap érdeklődésére Ungár Anna megbízásából Sajgál Gábor, a BIF vezérigazgatója is megerősítette. Azt, hogy a minisztérium mennyi pénzért bérli tőlük az irodát, nem árulta el, csak annyit mondott, hogy "a bérleti díj alapvetően megegyezik" a környék dunai panorámával rendelkező irodaépületeinek bérleti díjával, és "tartalmazza a minisztérium elhelyezési igényeinek megfelelő átalakításokat is".

A minisztérium nem kívánta kommentálni a HVG értesülését, mondván "nem illetékesek" a kérdésben, mert "a minisztériumok infrastrukturális ügyei a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság hatáskörébe tartoznak". A HVG őket is kereste, de még nem kapott választ.

Sajgál tájékoztatása szerint az irodaházat a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó cégen keresztül adták bérbe, amely többeknek is kiajánlotta. Ő úgy tudja, hogy "legalább két versenytársunk volt". Szerinte amúgy a minisztérium "speciális, illetve méretéből adódó elhelyezési igényeinek a jelenlegi piaci környezetben kimondottan kevés épület alkalmas".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.