Szájvízzel gargalizált a mattrészeg pilóta, de így is lebukott

külföld
2018 november 30., 04:51
comments 62
Dzsicukava Kacotusi, a Japan Airlines Londonból induló járatának másodpilótája szájvízzel próbálta elfedni részegségét.
photo_camera Dzsicukava Kacotusi, a Japan Airlines Londonból induló járatának másodpilótája szájvízzel próbálta elfedni részegségét.

Dzsicukava Kacotusi elég részeg volt. A Japan Airlines első tisztje igyekezett elfedni a jeleket, lebukásakor pont szájvízzel gargalizált. A 42 éves pilóta véralkoholszintje a megengedett tízszerese volt elfogásakor, ezért akár tíz hónap börtönre is ítélhetik. A Heathrow reptéren vették őrizetbe, ötven perccel a felszállás előtt.

Dzsicukavát csütörtökön őrizetbe is vették, letartóztatását Phillip Matthews bíró rendelte el, miután megállapította, hogy a férfi nyilvánvalóan "nagyon részeg" volt az este hét órai felszállás előtt, mert egész nap ivott. "Maga tapasztalt pilóta, de mégis nyilvánvalóan hosszasan italozott egészen addig, amíg már fel kellett volna szállnia a géppel" - mondta a bíró, aki szerint ezzel nyilvánvalóan veszélybe sodorta volna a 12 órás út alatt a gép utasait. "Elképzelni is szörnyű, mi lett volna, ha át kell vennie a gép irányítását. A lehetséges következmények katasztrofálisak lehettek volna a fedélzeten tartózkodóknak" - mondta.

Dzsicukava részegségére kollégái figyeltek fel, mert bűzlött az alkoholtól. Riasztották a biztonságiakat. Dzsicukava az érdeklődésükre azt állította, hogy csak egy viszkit ivott az előző este, és már átment a szondáztatáson. Majd elnézést kért, és közölte, hogy össze kell szednie a zakóját a gépről. A biztonsági főnök utána indult, a repülő vécéjében találta meg Dzsicukavát, aki bőszen gargalizált, hogy eltüntesse a szájából áradó alkoholszagot. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.