Szájvízzel gargalizált a mattrészeg pilóta, de így is lebukott

Dzsicukava Kacotusi, a Japan Airlines Londonból induló járatának másodpilótája szájvízzel próbálta elfedni részegségét.

Dzsicukava Kacotusi elég részeg volt. A Japan Airlines első tisztje igyekezett elfedni a jeleket, lebukásakor pont szájvízzel gargalizált. A 42 éves pilóta véralkoholszintje a megengedett tízszerese volt elfogásakor, ezért akár tíz hónap börtönre is ítélhetik. A Heathrow reptéren vették őrizetbe, ötven perccel a felszállás előtt.

Dzsicukavát csütörtökön őrizetbe is vették, letartóztatását Phillip Matthews bíró rendelte el, miután megállapította, hogy a férfi nyilvánvalóan "nagyon részeg" volt az este hét órai felszállás előtt, mert egész nap ivott. "Maga tapasztalt pilóta, de mégis nyilvánvalóan hosszasan italozott egészen addig, amíg már fel kellett volna szállnia a géppel" - mondta a bíró, aki szerint ezzel nyilvánvalóan veszélybe sodorta volna a 12 órás út alatt a gép utasait. "Elképzelni is szörnyű, mi lett volna, ha át kell vennie a gép irányítását. A lehetséges következmények katasztrofálisak lehettek volna a fedélzeten tartózkodóknak" - mondta.

Dzsicukava részegségére kollégái figyeltek fel, mert bűzlött az alkoholtól. Riasztották a biztonságiakat. Dzsicukava az érdeklődésükre azt állította, hogy csak egy viszkit ivott az előző este, és már átment a szondáztatáson. Majd elnézést kért, és közölte, hogy össze kell szednie a zakóját a gépről. A biztonsági főnök utána indult, a repülő vécéjében találta meg Dzsicukavát, aki bőszen gargalizált, hogy eltüntesse a szájából áradó alkoholszagot. (Via The Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.