Elhunyt George H. W. Bush

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pénteken éjjel, 94 éves korában elhunyt George H. W. Bush volt amerikai elnök, közölte a hírt családja. 

Fotó: Mark Wilson / Getty Images

Az Egyesült Államok 41. elnöke volt, 1989 és 1993 között. 

A II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált pilótaként, a háború után a Yale-en tanult, majd beszállt a texasi olajkitermelésbe.  1946-ban kötött házasságot Barbara Pierce-szel, és hat közös gyermekük született. Egyik fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke volt.

Mindeddig a leghosszabb ideig élő amerikai elnök. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt indult meg az első iraki háború - Kuvait felszabadítására - 1991 elején.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.