Elhunyt George H. W. Bush

Pénteken éjjel, 94 éves korában elhunyt George H. W. Bush volt amerikai elnök, közölte a hírt családja. 

Fotó: Mark Wilson / Getty Images

Az Egyesült Államok 41. elnöke volt, 1989 és 1993 között. 

A II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált pilótaként, a háború után a Yale-en tanult, majd beszállt a texasi olajkitermelésbe.  1946-ban kötött házasságot Barbara Pierce-szel, és hat közös gyermekük született. Egyik fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke volt.

Mindeddig a leghosszabb ideig élő amerikai elnök. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt indult meg az első iraki háború - Kuvait felszabadítására - 1991 elején.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.