Elhunyt George H. W. Bush

GYÁSZ
2018 december 01., 05:37
comments 242

Pénteken éjjel, 94 éves korában elhunyt George H. W. Bush volt amerikai elnök, közölte a hírt családja. 

Felemás zokniban, ahogy kell. Fotó: Mark Wilson / Getty Images
photo_camera Fotó: Mark Wilson / Getty Images

Az Egyesült Államok 41. elnöke volt, 1989 és 1993 között. 

A II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált pilótaként, a háború után a Yale-en tanult, majd beszállt a texasi olajkitermelésbe.  1946-ban kötött házasságot Barbara Pierce-szel, és hat közös gyermekük született. Egyik fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke volt.

Mindeddig a leghosszabb ideig élő amerikai elnök. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt indult meg az első iraki háború - Kuvait felszabadítására - 1991 elején.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.