Leégett a nágocsi anyaotthon, ahol a családi erőszak áldozatai leltek menedéket

Nézze, most ég le az a szoba, ahol nekem bent van mindenem

- az egyik falusi férfi visszaemlékezése szerint ezt mondta az anyaotthon egyik lakója, miközben a tüzet nézte. A katasztrófavédelem szóvivője az RTL Klubnak elmondta, hogy a tűz keletkezésekor 7 gyerek és 12 felnőtt tartózkodott a házban, de mindannyian sértetlenül ki tudtak menekülni.

Valószínűleg elektromos készülék meghibásodása okozta a szerencsétlenséget, amelyben részben lakhatatlanná vált az anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. 

Az intézmény működtető református egyház esperese szerint valószínűleg újjáépítik az épületet. Az még nem világos, mire lesz elég a biztosítótól kapott pénz, de azt ígérte, hogy mindenkinek találnak majd helyet, ha nem is rögtön. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.