Leégett a nágocsi anyaotthon, ahol a családi erőszak áldozatai leltek menedéket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nézze, most ég le az a szoba, ahol nekem bent van mindenem

- az egyik falusi férfi visszaemlékezése szerint ezt mondta az anyaotthon egyik lakója, miközben a tüzet nézte. A katasztrófavédelem szóvivője az RTL Klubnak elmondta, hogy a tűz keletkezésekor 7 gyerek és 12 felnőtt tartózkodott a házban, de mindannyian sértetlenül ki tudtak menekülni.

Valószínűleg elektromos készülék meghibásodása okozta a szerencsétlenséget, amelyben részben lakhatatlanná vált az anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. 

Az intézmény működtető református egyház esperese szerint valószínűleg újjáépítik az épületet. Az még nem világos, mire lesz elég a biztosítótól kapott pénz, de azt ígérte, hogy mindenkinek találnak majd helyet, ha nem is rögtön. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.