Leégett a nágocsi anyaotthon, ahol a családi erőszak áldozatai leltek menedéket

baleset
2018 december 01., 17:09
comments 52

Nézze, most ég le az a szoba, ahol nekem bent van mindenem

- az egyik falusi férfi visszaemlékezése szerint ezt mondta az anyaotthon egyik lakója, miközben a tüzet nézte. A katasztrófavédelem szóvivője az RTL Klubnak elmondta, hogy a tűz keletkezésekor 7 gyerek és 12 felnőtt tartózkodott a házban, de mindannyian sértetlenül ki tudtak menekülni.

Valószínűleg elektromos készülék meghibásodása okozta a szerencsétlenséget, amelyben részben lakhatatlanná vált az anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. 

Az intézmény működtető református egyház esperese szerint valószínűleg újjáépítik az épületet. Az még nem világos, mire lesz elég a biztosítótól kapott pénz, de azt ígérte, hogy mindenkinek találnak majd helyet, ha nem is rögtön. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.