A kormány még mindig azt ismételgeti, hogy a CEU elköltözése „politikai blöff”

2018 december 3., hétfő 15:25
294

Az elmúlt három napban a kormánykommunikáció a szokásosnál is fókuszátabban ismételgeti a központi üzenetet, ugyanazt a két szót a CEU távozásáról.

A külügyminisztérium szombaton az RTL Klubnak azt írta, hogy az

„politikai blöff”.

Rétvári Bence államtitkár a HírTV-nek azt mondta, hogy az

„politikai blöff”.

Most pedig, hogy a CEU hivatalosan is bejelentette a Bécsbe költözést, Hollik István kormányszóvivő mondta el, hogy ez

„politikai blöff”.

A másik üzenet az lett, hogy  „a Soros-egyetem úgy megy, hogy marad, a Soros-egyetem képzéseinek jelentős részét Budapesten tartják ”. Vagyis azt kommunikálja a kormány, hogy a CEU nem is költözik el, a videó leiratában

a megy szót egyenesen idézőjelbe teszik.

Ezzel szemben az egyetem közlése szerint a CEU a fő profilját jelentő amerikai akkreditációjú programjainak mindegyikét Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Csak a már felvett hallgatók folytatják tanulmányaikat Budapesten, ahol a Közép-Európai Egyetem magyar akkreditációjú képzései maradnak hosszabb távon, legalábbis az egyetem erre fog törekedni.

Frissítés: Orbán Viktor szerint is politikai blöff

A hvg.hu megkeresésére Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő majdnem szó szerint megismételte azt, amit Hollik István mondott: „A Soros-egyetem úgy megy, hogy marad. Mindenki tudja, hogy képzéseinek a jelentős részét továbbra is Budapesten tartja. Ez egy Soros-féle politikai blöff, amivel a kormány nem kíván érdemben foglalkozni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt