A kormány még mindig azt ismételgeti, hogy a CEU elköltözése „politikai blöff”

Az elmúlt három napban a kormánykommunikáció a szokásosnál is fókuszátabban ismételgeti a központi üzenetet, ugyanazt a két szót a CEU távozásáról.

A külügyminisztérium szombaton az RTL Klubnak azt írta, hogy az

„politikai blöff”.

Rétvári Bence államtitkár a HírTV-nek azt mondta, hogy az

„politikai blöff”.

Most pedig, hogy a CEU hivatalosan is bejelentette a Bécsbe költözést, Hollik István kormányszóvivő mondta el, hogy ez

„politikai blöff”.

A másik üzenet az lett, hogy  „a Soros-egyetem úgy megy, hogy marad, a Soros-egyetem képzéseinek jelentős részét Budapesten tartják ”. Vagyis azt kommunikálja a kormány, hogy a CEU nem is költözik el, a videó leiratában

a megy szót egyenesen idézőjelbe teszik.

Ezzel szemben az egyetem közlése szerint a CEU a fő profilját jelentő amerikai akkreditációjú programjainak mindegyikét Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Csak a már felvett hallgatók folytatják tanulmányaikat Budapesten, ahol a Közép-Európai Egyetem magyar akkreditációjú képzései maradnak hosszabb távon, legalábbis az egyetem erre fog törekedni.

Frissítés: Orbán Viktor szerint is politikai blöff

A hvg.hu megkeresésére Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő majdnem szó szerint megismételte azt, amit Hollik István mondott: „A Soros-egyetem úgy megy, hogy marad. Mindenki tudja, hogy képzéseinek a jelentős részét továbbra is Budapesten tartja. Ez egy Soros-féle politikai blöff, amivel a kormány nem kíván érdemben foglalkozni.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.