A kormány még mindig azt ismételgeti, hogy a CEU elköltözése „politikai blöff”

elmebaj
2018 december 03., 15:25

Az elmúlt három napban a kormánykommunikáció a szokásosnál is fókuszátabban ismételgeti a központi üzenetet, ugyanazt a két szót a CEU távozásáról.

A külügyminisztérium szombaton az RTL Klubnak azt írta, hogy az

„politikai blöff”.

Rétvári Bence államtitkár a HírTV-nek azt mondta, hogy az

„politikai blöff”.

Most pedig, hogy a CEU hivatalosan is bejelentette a Bécsbe költözést, Hollik István kormányszóvivő mondta el, hogy ez

„politikai blöff”.

link Forrás

A másik üzenet az lett, hogy  „a Soros-egyetem úgy megy, hogy marad, a Soros-egyetem képzéseinek jelentős részét Budapesten tartják ”. Vagyis azt kommunikálja a kormány, hogy a CEU nem is költözik el, a videó leiratában

a megy szót egyenesen idézőjelbe teszik.

Ezzel szemben az egyetem közlése szerint a CEU a fő profilját jelentő amerikai akkreditációjú programjainak mindegyikét Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Csak a már felvett hallgatók folytatják tanulmányaikat Budapesten, ahol a Közép-Európai Egyetem magyar akkreditációjú képzései maradnak hosszabb távon, legalábbis az egyetem erre fog törekedni.

Frissítés: Orbán Viktor szerint is politikai blöff

A hvg.hu megkeresésére Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő majdnem szó szerint megismételte azt, amit Hollik István mondott: „A Soros-egyetem úgy megy, hogy marad. Mindenki tudja, hogy képzéseinek a jelentős részét továbbra is Budapesten tartja. Ez egy Soros-féle politikai blöff, amivel a kormány nem kíván érdemben foglalkozni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.