A rendőrautóból árulta a füvet a fiatalkorúaknak egy szatmárnémeti rendőr

bűnügy
2018 december 03., 06:57
comments 74

Egy szatmárnémeti rendőr keresetkiegészítésként tavaly januárban füvet kezdett árulni, egyenesen a járőrautóból árulta a füvet – írja a Főtér. A partiumi rendőr egyik ügyfele egy 16 éves lány volt, aki többször is vett tőle adagonként 100 lejért (közel 7000 forintért!) füvet.

Denzel Washington a Kiképzés című filmben
photo_camera Denzel Washington a Kiképzés című filmben

Cristian Pastor, a szatmári rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának felfüggesztett, házi őrizetben lévő munkatársa ellen öt bűntársával együtt emeltek vádat. A lap szerint az egyik feltételezett bűntársa egy ismert szatmárnémeti festőnő, aki a megyei múzeum munkatársa.

A rendőr állítása szerint másoktól vette, de a saját kertjében is termesztette a füvet, a csoport egyik tagja egy házat is kibérelt, ahol bulikat tartottak, és a meghívottakat – ahogy ők a füvet nevezték – „lacival” és „gyurival” kínálgatták.

A román Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei 2017. júniusban csaptak le a bandára – írja a Főtér. Csak Pastor került előzetesbe, ezt az idei vádemelés után házi őrizetre változtatták. December 19-én állhat bíróság elé. (Főtér)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.