A zaklatói felgyújtottak egy indiai nőt, aki épp a rendőrségre indult panaszt tenni a szexuális zaklatás miatt

Felgyújtott egy 28 éves nőt Indiában az a két férfi, aki ellen az áldozat éppen a rendőrségre indult panaszt tenni, mert pár nappal azelőtt szexuálisan zaklatták – közölték hírügynökségek hatósági forrásokra hivatkozva.

Az áldozat két korábbi alkalommal sikertelenül próbált panaszt tenni a zaklatói ellen a rendőrségen, és szemtanúk szerint éppen újra oda tartott, amikor az őt molesztáló testvérpár kerozint öntött rá, és felgyújtotta. A nő testének a 60 százaléka megégett, válságos állapotban szállították kórházba.

A testvéreket, akik az áldozat elmondása szerint november 29-én molesztálták őt az otthona közelében, letartóztatták és szexuális bántalmazással, illetve gyilkossági kísérlettel vádolják őket.

Az NDTV indiai televíziós társaság szerint az áldozat családja azt állította, a zaklatási eset után a nő azonnal a rendőrségre ment, de ott nem voltak hajlandók foglalkozni a panaszával, és másnap sem akartak foglalkozni ügyével, pedig akkor már a nő családtagjai is ezt kérték. Hivatalos források szerint az ügy miatt három rendőrt felfüggesztettek, köztük a helyi rendőrfőnököt is.

A nőkkel szembeni erőszak ellen tüntető indiaiak 2018. április 29-én Új-Delhiben.Fotó: Sajjad Hussain/AFP

Indiában egyre nagyobb figyelmet kapnak a nők elleni, szexuális indíttatású támadások azóta, hogy 2012-ben egy egyetemista lányt többen brutálisan megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, ami hosszú ideig szótlanul tűrte a nők elleni erőszakot. Az eset után több szigorító törvényt hoztak, például 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.