"Én valóban én vagyok" - tagadta az imposztorpletykákat Nigéria elnöke

külföld
2018 december 03., 04:26
comments 46

Hónapok hallgatását megtörve Muhammadu Buhari nigériai elnök végre nyilvánosan tagadta a pletykákat, hogy halott lenne, és csak egy szudáni imposztor, bizonyos Dzsubril helyettesítené.

link Forrás

Buhari februárban indul az újraválasztásáért, ezért most elérkezettnek látta tisztázni, hogyő valóban ő, nem pedig valaki más.Buahriról az elmúlt hónapokban kezdtek pletykák terjedni. Az elnököt tavaly hónapokon át Londonban kezelték egy rejtélyes betegséggel, aminek a részleteit nem hozták nyilvánosságra, pedig még idén is ápolásra szorult. Most, hogy egy lengyelországi látogatásán is felvetődött a kérdés, hogy akkor ő most klón-e, vagy sem. Buhari tagadta, hogy önmaga klónja lenne. "Az ostoba pletykák nem meglepőek, amikor tavaly betegszabadságon voltam, sokan remélték, hogy halott vagyok" - mondta.

"Ez a valódi énem, biztosíthatom magukat. Hamarosan a 76. születésnapomat ünneplem, de még mindig erős vagyok" - mondta. Személyazonosságát semmilyen tárgyi bizonyítékkal nem igazolta. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.