"Én valóban én vagyok" - tagadta az imposztorpletykákat Nigéria elnöke

Hónapok hallgatását megtörve Muhammadu Buhari nigériai elnök végre nyilvánosan tagadta a pletykákat, hogy halott lenne, és csak egy szudáni imposztor, bizonyos Dzsubril helyettesítené.

Buhari februárban indul az újraválasztásáért, ezért most elérkezettnek látta tisztázni, hogyő valóban ő, nem pedig valaki más.Buahriról az elmúlt hónapokban kezdtek pletykák terjedni. Az elnököt tavaly hónapokon át Londonban kezelték egy rejtélyes betegséggel, aminek a részleteit nem hozták nyilvánosságra, pedig még idén is ápolásra szorult. Most, hogy egy lengyelországi látogatásán is felvetődött a kérdés, hogy akkor ő most klón-e, vagy sem. Buhari tagadta, hogy önmaga klónja lenne. "Az ostoba pletykák nem meglepőek, amikor tavaly betegszabadságon voltam, sokan remélték, hogy halott vagyok" - mondta.

"Ez a valódi énem, biztosíthatom magukat. Hamarosan a 76. születésnapomat ünneplem, de még mindig erős vagyok" - mondta. Személyazonosságát semmilyen tárgyi bizonyítékkal nem igazolta. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.