"Én valóban én vagyok" - tagadta az imposztorpletykákat Nigéria elnöke

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hónapok hallgatását megtörve Muhammadu Buhari nigériai elnök végre nyilvánosan tagadta a pletykákat, hogy halott lenne, és csak egy szudáni imposztor, bizonyos Dzsubril helyettesítené.

Buhari februárban indul az újraválasztásáért, ezért most elérkezettnek látta tisztázni, hogyő valóban ő, nem pedig valaki más.Buahriról az elmúlt hónapokban kezdtek pletykák terjedni. Az elnököt tavaly hónapokon át Londonban kezelték egy rejtélyes betegséggel, aminek a részleteit nem hozták nyilvánosságra, pedig még idén is ápolásra szorult. Most, hogy egy lengyelországi látogatásán is felvetődött a kérdés, hogy akkor ő most klón-e, vagy sem. Buhari tagadta, hogy önmaga klónja lenne. "Az ostoba pletykák nem meglepőek, amikor tavaly betegszabadságon voltam, sokan remélték, hogy halott vagyok" - mondta.

"Ez a valódi énem, biztosíthatom magukat. Hamarosan a 76. születésnapomat ünneplem, de még mindig erős vagyok" - mondta. Személyazonosságát semmilyen tárgyi bizonyítékkal nem igazolta. (Via The Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.