Termékbemutatós csalássorozat miatt emeltek vádat 52 ember ellen Szombathelyen

bűnügy
2018 december 03., 07:39
comments 146

52 ember ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség idősek sérelmére elkövetett csalássorozat miatt. Az ügyészség szerint egy bűnszervezet tagjai 345 idős embert csaptak be. Termékbemutatókon gyógyhatásúnak mondott, de gyógyhatás kiváltására alkalmatlan eszközöket adtak el nekik, amivel összesen 94 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A vádlottak Budapesten, Tatabányán és Győrben telefonos ügyfélközpontokat működtettek, telefonon ingyenes "egészségügyi felmérésre" hívták meg az embereket. Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden is tartottak színlelt állapotfelméréseket, amelyek után közölték a sértettekkel, hogy súlyos betegségben szenvednek, de ha megvásárolják az általuk felkínált eszközöket, betegségük javulni fog.

A vádlottak a termékbemutatókon fejér köpenyt viseltek, nyakukban fonendoszkóp volt, ezzel azt a látszatot keltették, hogy orvosok, vagy legalábbis egészségügyi dolgozók. Azt állították, hogy az általuk kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézerkaróra, valamint különböző masszírozókészülékek alkalmasak a sértettekkel elhitetett súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség negyvenöt embert bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalás, hetet pedig közokirat-hamisítás bűntettével vádol. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.