Vesztett a 69 éves holland férfi, aki azért perelt, hogy ismerjék el 49 évesnek, mert így jobb esélyei lennének Tinderen

Több 444 videó?
Szeretném

Pert vesztett az a 69 éves holland férfi, aki azt kérelmezte, hogy a születési dátumát változtassák 20 évvel későbbire.

Emile Ratelband 1949. március 11-i születési időpontját 1969. március 11-re kérte módosítani, hogy az életkora miatt ne diszkriminálják álláskereséskor vagy párkereső oldalakon. Azt mondta, a változtatás szerinte hasonló ahhoz, mint amikor valaki transzneművé nyilvánítja magát.

Az ügyével foglalkozó arnhemi bíróság hétfőn elutasította a kérelmet, mondván: a holland törvények életkor alapján határoznak meg bizonyos jogokat és kötelezettségeket, mint például a választójog vagy az iskolalátogatási kötelezettség, és ha elfogadnák Ratelband kérelmét, értelmetlenné válnának az életkori követelmények.

A bíróság elismerte, hogy létezik a társadalomban egy olyan trend, hogy az emberek tovább érzik magukat fittnek és egészségesnek, „de ez nem elfogadható indok egy személy születési dátumának megváltoztatására”.

A kérelmezőnek nem sikerült meggyőznie a bíróságot arról, hogy hátrányos megkülönböztetésben van része az életkora miatt, másfelől egy ilyen diszkrimináció ellen másképp is fel lehet lépni, mint a születési időpont megváltoztatása – mondták.

Ratelband azzal érvelt, hogy a kora miatt diszkriminálják álláskereséskor és a Tinderen is: „69 évesen korlátokba ütközöm, 49 évesen viszont új házat vehetek, új kocsit vezethetek, több munkát vállalhatok. Ha a Tinderen beírom, hogy 69 éves vagyok, nem kapok választ. Ha 49-et mondok, ezzel az arccal fényűző helyzetben leszek.”

Emile RatelbandForrás: Facebook

Azzal is igyekezett alátámasztani az igényét, hogy az orvosai szerint egy 45 éves testében él, saját magát pedig „ifjú istennek” írta le. Tavaly a közösségi médiában számolt be arról a pillanatról, amikor a tükör előtt állva elhatározta, hogy perel a fiatalításért: nem azért, mintha félt volna az öregedéstől, hanem mert a legtöbbet akarja kihozni az életből olyan sokáig, amíg csak lehet.

Ratelband valójában persze csak hírverést akart maga körül, hiszen a médiában mozog, „motivációs beszédeket” tart, és ő volt a Verdák 2 egyik holland szinkronhangja is. (MTI)