Az osztrák kancellár üdvözölte a CEU-t

Heinz-Christian Strache és a magyar miniszterelnökFotó: HANS PUNZ/AFP

Ellentétesen értékelték Ausztria vezetői keddi közös sajtótájékoztatójukon a CEU Bécsbe költözését: míg 

Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) kancellár szerint az osztrák főváros számára ez „pozitív gyarapodást” jelent, Heinz-Christian Strache alkancellár bírálta a „vándoregyetem” áttelepítését.

Strache, a kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke kijelentette: a CEU egy úgynevezett vándoregyetem, amelynek nincs kampusza az Egyesült Államokban. Az nem lehet, hogy a CEU ne feleljen meg azoknak az alapelveknek, amelyek az egyetemekre rendszerint vonatkoznak - tette hozzá.

Eva Blimlinger, az Osztrák Rektori Konferencia elnöke üdvözölte, hogy a CEU színvonalas nemzetközi programjaival gazdagodik Bécs egyetemi élete. (Kurier, MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.