Dánia egy nehezen megközelíthető szigetre költöztetné a nem kívánatos bevándorlókat

Egy kis szigetre költöztetné Dánia azokat a migránsokat, akiket a legkevésbé látnak szívesen az országban - írja a New York Times. A nehezen megközelíthető szigeten csak laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található, és a két komp közül, melyek ide járnak, az egyiket Virusnak hívják.

Inger Stojberg dán bevándorlásügyi miniszterFotó: Wiktor Dabkowski/NurPhoto

„Jelenlétük nemkívánatos Dániában és ezt érezni fogják” - írta Facebookon az ország bevándorlási minisztere, Inger Stojberg. A jobbközép dán kormány és a nacionalista Dán Néppárt bejelentette, hogy legalább száz bevándorlót terveznek Lindholm szigetére szállítani, többségük olyan külföldi, akit valamilyen erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el, illetve olyanok, akiknek a menedékkérelmét elutasították, de nem lehet visszaküldeni őket hazájukba. A Balti-tengeren található sziget több mint két kilométerre fekszik a szárazföldtől, a kompok is ritkán járnak. A Dán Néppárt egyik szóvivője, Martin Henriksen azt mondta egy helyi tévécsatornának, igyekeznek a járatok számát tovább ritkítani. A sziget felszerelésére 100 millió eurót különítettek el, és várhatóan 2021-től kezdik átszállítani a nemkívánatos migránsokat. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.