Dánia egy nehezen megközelíthető szigetre költöztetné a nem kívánatos bevándorlókat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy kis szigetre költöztetné Dánia azokat a migránsokat, akiket a legkevésbé látnak szívesen az országban - írja a New York Times. A nehezen megközelíthető szigeten csak laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található, és a két komp közül, melyek ide járnak, az egyiket Virusnak hívják.

Inger Stojberg dán bevándorlásügyi miniszterFotó: Wiktor Dabkowski/NurPhoto

„Jelenlétük nemkívánatos Dániában és ezt érezni fogják” - írta Facebookon az ország bevándorlási minisztere, Inger Stojberg. A jobbközép dán kormány és a nacionalista Dán Néppárt bejelentette, hogy legalább száz bevándorlót terveznek Lindholm szigetére szállítani, többségük olyan külföldi, akit valamilyen erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el, illetve olyanok, akiknek a menedékkérelmét elutasították, de nem lehet visszaküldeni őket hazájukba. A Balti-tengeren található sziget több mint két kilométerre fekszik a szárazföldtől, a kompok is ritkán járnak. A Dán Néppárt egyik szóvivője, Martin Henriksen azt mondta egy helyi tévécsatornának, igyekeznek a járatok számát tovább ritkítani. A sziget felszerelésére 100 millió eurót különítettek el, és várhatóan 2021-től kezdik átszállítani a nemkívánatos migránsokat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.