Elég volt az unalmas időjárásból!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Frontérzékeny testvéreim, öveket bekapcsolni. Hétfőn tavaszi időt ígértem mára, és ez annyiban igaznak is bizonyult, hogy, legalábbis tegnaphoz képest kimondottan meleg van. És esik. Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat szakértőinek szép megfogalmazásában kedden mozgalmassá válik az időjárásunk.Tőlünk északra ciklon helyezkedik el, ennek kerültünk a melegszektorába, ahol nyugat-délnyugat felől enyhe és nedves léghullámok érkeznek fölénk. De még mielőtt ezek megérkezhetnének, hidegfront vonul át az ország felett.

Ez kifejezetten csak a csapadékrajongóknak kedvez, ők a domborzati viszonyok függvényében változatos formában figyelhetik majd meg kedvenc jelenségüket. Jellemzően eső várható, de lehet belőle még ónos eső is, mert a felső, meleg légrétegek alatt a felszín közelében fagyosabb marad a levegő. A hegyekben pedig még akár havazhat is. Érdemes tehát óvatosan vezetni, járni, létezni.

Tömören a lényeg: 4-12 fok, elszórva napsütés.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.