Kacsatetemekkel etette sertéseit egy tázlári gazda

Igazi horrortanyán ütöttek rajta a Nébih szakemberei a napokban. Egy tázlári gazdálkodónál jártak, a sertéstenyésztő gazdaságában halmokban álltak a kacsatetemek. Az ellenőrök érkezésekor is kölyökkutyák falatoztak a dögökből. Az egyik helyiségben 40 kacsatetem hevert, ugyanitt négy zsákban további 16, a fagysztóban további 21 dögöt találtak.

Az udvaron elhelyezett hordókban és vödörben pedig belet és egyéb vágóhídi hulladékot találtak. Ezeket jelöletlenül tárolták, miközben a gazdálkodónak erre semmilyen engedélye nem volt.

A sertéstartó gazda az ellenőröknek elismerte, hogy az elhullott kacsákkal a sertéseit akarta takarmányozni. A Nébih a sertéseket is megvizsgálta, kiderült, hogy azoknak sem voltak papírja, eredetük ismeretlen.

A Nébih azonnali hatállyal forgalmi korlátozást rendelt el a telepen tartott állatokra. A gazdálkodó több százezer forintos bírságot kaphat. (Via Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.